Σάββατο, 27 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: Έρχονται πρόσθετοι περιορισμοί για τους ιδιοκτήτες

Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων: Έρχονται πρόσθετοι περιορισμοί για τους ιδιοκτήτες

Απάντηση στη στεγαστική κρίση φιλοδοξεί να δώσει η κυβέρνηση με ποικίλες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της αγοράς ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου AirBnB.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων ακινήτων στην αγορά που ανεβάζει τις τιμές των ενοικίων, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επεξεργάζονται νέους, πρόσθετους περιορισμούς για την βραχυχρόνια μίσθωση πέραν όσον νομοθέτησε μέσα στην χρονιά. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του χθες (5.6.2024) στον ΑΝΤ1.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στις υψηλές τιμές των ενοικίων, δεσμεύτηκε πως θα μπουν σπίτια στην αγορά έτσι ώστε να υπάρξει εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Αφενός, με προγράμματα όπως το Ανακαινίζω-Νοικιάζω το οποίο θα καταστήσει κατοικήσιμα σπίτια τα οποία έως τώρα δεν ήταν κατάλληλα να βγουν προς ενοικίαση, ή και με το ανανεωμένο πρόγραμμα Σπίτι μου με νέα ηλικιακά κριτήρια. 

Αφετέρου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, με πρόσθετες παρεμβάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς τα σπίτια τα οποία ενοικιάζονται μέσω πλατφορμών τύπου AirBnB, δεν διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση μειώνοντας έτσι το απόθεμα των ενοικιαζόμενων κατοικιών.

«Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αν και πού πρέπει να βάλουμε πρόσθετους περιορισμούς. Διότι τα σπίτια που είναι στη βραχυχρόνια μίσθωση, δεν είναι σπίτια τα οποία προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση. Νομίζω όλοι αντιλαμβάνονται ότι η αγορά των ακινήτων είναι ένα ζήτημα προσφοράς και ζήτησης», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το κυβερνητικό επιτελείο το μελετά καθώς πρόκειται περί ενός σύνθετου ζητήματος, ενώ υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει κάνει παρεμβάσεις και στο επίπεδο της Golden Visa με τον νόμο που πέρασε μέσα στο έτος.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις