Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σύμη: Μυστήριο με τον παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley που αγνοείται – Δύσκολα χάνεται άνθρωπος εδώ, λέει ο δήμαρχος

Photo by Brook Mitchell/Getty Images
Photo by Brook Mitchell/Getty Images

Στο πόδι είναι οι Αρχές και οι κάτοικοι στη Σύμη για να εντοπιστεί ο παρουσιαστής του BBC, Dr Michael Mosley, που αγνοείται από χθες Τετάρτη (05/06/2024).

Ο 67χρονος παρουσιαστής του BBC, Dr Michael Mosley, γκουρού της υγιεινής διατροφήςβρισκόταν μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στη Σύμη για διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι (05/06/2024) ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης. Περίπου στη 1.30 το μεσημέρι ο 67χρονος, ο οποίος δεν φέρεται να είχε θέματα με την υγεία του, αποφάσισε να επιστρέψει στο Γυαλό, πεζός. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη και τα σενάρια που εξετάζουν αρχές είναι 67χρονος άνδρας είτε να έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη (05/06/2024), είτε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών να έχασε τις αισθήσεις του.

«Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη»

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας μίλησε στην εκπομπή Live News και αποκάλυψε πως πληροφορίες θέλουν τον παρουσιαστή να έφτασε από την παραλία στο Πέδι και μάλιστα να έχει μιλήσει με έναν άνδρα και μια γυναίκα.

«Όλο το νησί είναι ανάστατο. Έχουν βγει οι εθελοντές του νησιού και οι υπηρεσίες και ψάχνουν να τον βρουν. Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία, του Αγίου Νικολάου, περπάτησε το μονοπάτι που είναι 10-15 λεπτά και έφτασε στο Πέδι, που είναι κατοικημένη περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο άνθρωπος είχε πάει για μπάνιο και πληροφορίες θέλουν να έχει μιλήσει με μια γυναίκα αφότου έφυγε από την παραλία και άλλες με έναν άνδρα στο Πέδι. Δεν είναι εύκολο να χαθεί άνθρωπος στη Σύμη, νομίζω και κάτι να έπαθε, απο χθες το βράδυ που ψάχνουν και οργώνουν το Πέδι, κάποιο ίχνος θα είχαμε βρει.

Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια, δεν υπάρχει υψόμετρο. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχει πάθει κάτι, κάπου θα έχει πάει ο άνθρωπος. Εκτός αν λένε ότι τον είδαν στο Πέδι, ενώ δεν τον είδαν».

Σήμερα το πρωί (06/06/2024) η σύζυγος του έκανε δήλωση εξαφάνισης του 67χρονου δημοσιογράφου στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.</

Σε αυτές συμμετέχουν εκτός την αστυνομία και το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα, η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η ηγεσία της ΕΛΑΣ και σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Κωνσταντίας Δημογλίδου οι έρευνες που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί δεν έχουν ακόμη φέρει αποτελέσματα.

«Βρισκόταν στην παραλία του Αγίου Νικόλα με ένα άλλο ζευγάρι όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι της Σύμης. Ήταν γύρω στη 1.30 μ.μ. και ξέχασε το τηλέφωνό του στην παραλία. Κάθε προσπάθεια εντοπισμού του δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Ζητήσαμε από την πυροσβεστική να βοηθήσει στην επιχείρηση σε περίπτωση που μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να δαγκώθηκε από φίδι, παραμένοντας τραυματισμένος κάπου».

«Ποιος είναι ο γκουρού της υγείας»

Ο 67χρονος παρουσιαστής είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές «This Morning» και «The One Show». Είναι επίσης οικοδεσπότης του podcast για την υγεία, «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Τον αποκαλούν «γκουρού της υγείας» αλλά και της δίαιτας. Είναι γνωστός για τις συμβουλές διατροφής του, συμπεριλαμβανομένων των διαλειπόμενων σχεδίων νηστείας, του The Fast 800 και της δίαιτας 5: 2, καθώς και για την υποστήριξη δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις