Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

AEΚ: Κάλεσμα σε ακρόαση από ΔΕΑΒ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων για τη ρίψη μπουκαλιών στο ντέρμπι του χάντμπολ

AEΚ: Κάλεσμα σε ακρόαση από ΔΕΑΒ και μια αγωνιστική κεκλεισμένων για τη ρίψη μπουκαλιών στο ντέρμπι του χάντμπολ
Eurokinissi

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κλήθηκε σε ακρόαση από την ΔΕΑΒ και παράλληλα δέχθηκε και μια ποινή κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν στο κλειστό Γυμναστήριο «Ζαχαρίας Αλεξάνδρου», στον 2o τελικό της Handball Premier με τον Ολυμπιακό.

Στην ΑΕΚ επιβλήθηκε από την ΔΕΑΒ μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για ρίψη μπουκαλιών προς τους αθλητές του Ολυμπιακού -όπως τονίζεται- κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού των δυο ομάδων για την Handball Premier.

Παράλληλα, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ κλήθηκε σε απολογία από τη ΔΕΑΒ, για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομιών δυνάμεων «… εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου “Ζαχαρίας Αλεξάνδρου”, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα».

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ

“Καλεί σε ακρόαση την Πέμπτη 13/6/2024 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών) για σοβαρά – εκτεταμένα επεισόδια (εκτόξευση πετρών, μαρμάρων, τούβλων, φιαλών με χλωρίνη προς τις αστυνομικές δυνάμεις – σοβαρές υλικές ζημιές στην αθλητική εγκατάσταση) που σχετίζονται με τον αθλητισμό και φέρονται ότι έλαβαν χώρα, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, του Κλειστού Γυμναστηρίου “Ζαχαρίας Αλεξάνδρου”, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα που διεξήχθη σε αυτό στις 6/6/2024, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των Playoffs της Handball Premier Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν.5085/2024.

  1. Με την υπ’ αριθμό 23/2024 Πράξη της επιβλήθηκε, σε βάρος του αυτού ως άνω αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (τμήμα Χειροσφαίρισης Ανδρών), η διοικητική κύρωση της διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική Διοργάνωση μετέχει η συγκεκριμένη ομάδα, λόγω ρίψης πλειάδας φιαλών νερού, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματική βλάβη, προς τους αθλητές του φιλοξενούμενου σωματείου κατά τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εφαρμογή άρθρου 10 του ν. 5085/2024″.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις