Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ισθμός: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, μεγάλες ζημίες σε αερογέφυρα

Ισθμός: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, μεγάλες ζημίες σε αερογέφυρα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα που είχε κλείσει λόγω της φωτιάς μετά την ανατροπή βυτιοφόρου

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Τροχαία κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε από την ανατροπή βυτιοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (07/06/2024) ξέσπασε φωτιά στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η φωτιά στο βυτιοφόρο σβήστηκε πλήρως λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αν και ήταν δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.

Επίσης η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή.

Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός) από τους μηχανικούς.

Στο σημείο βρέθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιουχων.

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα απελευθερώνονται σταδιακά με εκτροπή στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι – παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις