Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Αγκίστρι: Πέντε εντυπωσιακές παραλίες για μονοήμερη εκδρομή

Αγκίστρι: Πέντε εντυπωσιακές παραλίες για μονοήμερη εκδρομή

Το Αγκίστρι και οι παραλίες του, είναι ένα απ’ εκείνα τα μέρη που η ομορφιά του φυσικού τοπίου υπερέχει των πάντων!

Η κοντινή απόσταση που χρειάζεται να διανύσεις απ’ τον Πειραιά, αν βρίσκεσαι στην Αττική, σε βοηθάει να πετάγεσαι στο άψε σβήσε στο Αγκίστρι για μονοήμερες εκδρομές ή Σαββατοκύριακα χαλάρωσης.

Πανέμορφο μέρος, με καταγάλανα νερά και εκτάσεις κατάφυτες με πεύκα.

Για να φτάσεις στο Αγκίστρι το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ένα σύντομο ταξίδι με το πλοίο απ’ το λιμάνι του Πειραιά. 

Προτάσεις για 5 πανέμορφες παραλίες στο Αγκίστρι

Δραγονέρα: Η μεγάλη Δραγονέρα είναι μια παραλία που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να συνθέσει ένα ειδυλλιακό τοπίο: Κρυστάλλινα νερά, ένα καταπράσινο δάσος από πεύκα που την πλαισιώνει και λευκά βότσαλα στην ακτή, δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά. Δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο αρκούν για να καλύψεις την απόσταση των τριών χιλιομέτρων απ’ το Μεγαλοχώρι και να βουτήξεις στην ακρογιαλιά της. Το πάρκινγκ στην περιοχή ενδεχομένως να σε προβληματίσει. Το ΚΤΕΛ του νησιού μπορεί επίσης να σε εξυπηρετήσει, έχε στο νου σου πως δεν προσεγγίζει την παραλία κι η ανηφόρα για να φτάσεις εκεί γίνεται με τα πόδια. Κατά μήκος της θα βρεις καντίνα και ξαπλώστρες, όμως ο αριθμός τους είναι περιορισμένος γι’ αυτό προγραμμάτισε την επίσκεψη σου, όσο πιο νωρίς μπορείς.

Απόνησος: Η Απόνησος είναι σίγουρα εκείνη η παραλία που πρέπει να επισκεφθείς, με το που δέσει το καράβι σου στο λιμάνι του Αγκιστρίου. Πρόκειται για μια ιδιωτική νησίδα που συνδέεται μέσω μιας γέφυρας με το νησί. Έχει απόσταση 6,5 χιλιόμετρα απ’ το Μεγαλοχώρι και η άγρια ζωή της θα σε εντυπωσιάσει, αφού κατά την παραμονή σου μπορεί να συναντήσεις παγόνια, πάπιες και χελώνες. Τα νερά της αγγίζουν τις αποχρώσεις του έντονου γαλάζιου, ενώ για να την προσεγγίσεις χρειάζεται να διαβείς ένα κατάφυτο πευκοδάσος. Η παραλία χωρίζεται σε τρία σημεία που καλύπτουν όλα τα γούστα αφού στη δεξιά της μεριά βρίσκεις ρηχά νερά με αμμουδιά, στην αριστερή βαθιά νερά με την πρώτη βουτιά, ενώ η τρίτη και τελευταία βορεινή πλευρά έχει χαλίκι στην αρχή και ύστερα βαθαίνει. Η είσοδος για την ακτή είναι πέντε ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνεται η ομπρέλα και η ξαπλώστρα σου, μπορείς φυσικά να στήσεις τη δική σου ομπρέλα στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας.

Χαλικιάδα: Η παραλία Χαλικιάδα μοιάζει σαν να είναι κυριολεκτικά ένας χαμένος παράδεισος. Είναι ένας κόλπος που για να μπορέσεις να τον προσεγγίσεις χρειάζεται να διασχίσεις ένα δυσπρόσιτο μονοπάτι που χρειάζεται. Δεν ενδείκνυται αν έχεις οικογένεια με παιδιά. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ρηχά που βαθαίνουν όμως απότομα, στην ακτής της θα βρεις βότσαλο ενώ τα βραχώδες τοπίο της θα σε συναρπάσει. Προτιμάται από γυμνιστές και κατασκηνωτές. Για να φτάσεις μέχρι εκεί ακολουθείς μια διαδρομή περίπου δέκα λεπτών απ’ το λιμάνι της Σκάλας ως το δάσος, από εκεί άλλα έξι λεπτά μέσα στο δασάκι κι ύστερα ακολουθεί η δύσκολη κατάβαση των τριών λεπτών. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τις απαραίτητες προμήθειες αφού δεν υπάρχει ούτε οργάνωση ούτε φυσική σκιά. 

Σκάλα: Η παραλία της Σκάλας είναι ο ορισμός της οικογενειακής παραλίας αφού είναι ρηχή, καθαρή και αμμουδερή. Είναι σε απόσταση 100 μέτρων απ’ το λιμάνι γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Στο μεγαλύτερο μέρος έχει οργάνωση με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ αν προτιμάς μια ακρογιαλιά με περισσότερη γαλήνη μετακινήσου στην άλλη άκρη της παραλίας για να θαυμάσεις κι ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο.

Μαρίζα: Η Μαρίζα στην πραγματικότητα δεν μοιάζει με μια τυπική παραλία, αλλά πιο πολύ σε μια αποβάθρα για βουτιές. Τα νερά που θα βουτήξεις είναι βαθιά γι’ αυτό μην την προτιμήσεις με παιδιά μικρότερης ηλικίας. Για να φτάσεις εκεί συνέχισε ανατολικά απ΄ τον οικισμό Λιμενάρια ακολουθώντας τις πινακίδες. Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα για φαγητό και σκιά, αφού δεν θα βρεις κάτι τριγύρω.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις