Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο καύσωνας – 43 βαθμούς Κελσίου Τετάρτη και Πέμπτη

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο καύσωνας – 43 βαθμούς Κελσίου Τετάρτη και Πέμπτη

Στους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ισχυρό «κύμα» καύσωνα.

Ενδεικτικό της έντασης του καύσωνα που αναμένεται σταδιακά να «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα, Δευτέρα (10.06.24) είναι το γεγονός πως το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού, σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά.

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, «το μεσημέρι θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς θα κινηθούμε έως πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης, λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, με βάση τον χρωματικό κώδικα.

Ο ίδιος τονίζει δε ότι το έκτακτο θα ισχύσει από την Τρίτη (11.06.24), αλλά μόνο την Τετάρτη και την Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές τους, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή το Σαββατοκύριακο, με ενισχυμένους βορείους ανέμους και πιθανόν από φαινόμενα».

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/ΕΑΑ, το «κύμα» καύσωνα αναμένεται να κορυφωθεί την Τετάρτη (12.06.24) και την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, ο καύσωνας αναμένεται να υποχωρήσει από το προσεχές Σάββατο, όταν και θα καταγραφεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, στο παρακάτω βίντεο του meteo.gr, παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1981-2010 σε ύψος 1500 μέτρων επάνω από το έδαφος, από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 10/06 έως και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 15/06.

 Στο ύψος αυτό μελετάται η κίνηση των θερμών / ψυχρών αερίων μαζών. Με πορτοκαλί/κόκκινες αποχρώσεις σημειώνονται οι θερμότερες αέριες μάζες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις