Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2024: Οι γερμανικές επιχειρήσεις ζητούν διόρθωση πορείας από τις Βρυξέλλες

Ευρωεκλογές 2024: Οι γερμανικές επιχειρήσεις ζητούν διόρθωση πορείας από τις Βρυξέλλες

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας της Γερμανίας ζητούν μεταρρυθμίσεις στις Βρυξέλλες ως απάντηση στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Η Ευρώπη χρειάζεται τώρα ένα αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς καθυστέρηση», απαίτησε σήμερα (10.06.24), μετά τις ευρωεκλογές, η Τάνγια Γκένερ (Tanja Gönner), διευθύνουσα σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI).

«Η βιομηχανική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα κατά την προσεχή νομοθετική περίοδο».

Το νέο Κοινοβούλιο της ΕΕ πρέπει να επιτύχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ οικολογίας και ανταγωνιστικότητας. Σημαντικά θέματα οικονομικής πολιτικής πρέπει να διαδραματίσουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο – όπως η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, η σύναψη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου και η μείωση της γραφειοκρατίας.

«Ο πραγματισμός και η ταχύτητα πρέπει επιτέλους να μπουν στο ευρωπαϊκό σπίτι και η γραφειοκρατία να μείνει έξω από την πόρτα», ζήτησε ο Μάρκους Στάιλεμαν (Markus Steilemann), πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Χημικών Βιομηχανιών.

«Ζητάμε μια σαφή διόρθωση πορείας στις πολιτικές προτεραιότητες, ώστε η οικονομία μας να μπορέσει να επιβιώσει στον διεθνή ανταγωνισμό και να προωθήσει τον πράσινο μετασχηματισμό». Η εστίαση πρέπει να δοθεί στην ενέργεια χαμηλού κόστους, στις ανοικτές αγορές, στην έξυπνη ρύθμιση και στην προτεραιότητα για την καινοτομία.

Ο πρόεδρος του Εξωτερικού Εμπορίου Ντιρκ Γιαντούρα (Dirk Jandura) βλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών ως ένα σαφές μήνυμα υπέρ της λιγότερης γραφειοκρατίας.

«Αποτελούν ένα σήμα στάσης για τους γραφειοκράτες και ταυτόχρονα ένα μήνυμα για μια νέα αρχή για μια ατζέντα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών (BGA).

«Η εντολή των ψηφοφόρων είναι: τέλος στις αιώνιες ρυθμίσεις, ναι σε περισσότερη ελευθερία και ανταγωνισμό».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια σπουδαία ιδέα και έχει επιτύχει πολλές ιστορικές επιτυχίες. Η ενιαία αγορά, η ελεύθερη κυκλοφορία και το ευρώ είναι μερικές μόνο από αυτές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις