Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συνομιλίες για διατήρηση της ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συνομιλίες για διατήρηση της ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία

Παρά τις προσπάθειες της Ευρώπης να απεξαρτηθεί από το ρώσικο φυσικό αέριο κάποιοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες για να διατηρηθεί η ροή μέσω ενός βασικού αγωγού Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς προσπαθούν να αποτρέψουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να βλάψει περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό της ηπείρου. 

Συγκεκριμένα, αρκετά κράτη της ανατολικής Ευρώπης εξακολουθούν να λαμβάνουν φυσικό αέριο μέσω ενός αγωγού Ρωσίας – Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η συμφωνία που καλύπτει αυτή τη ρύθμιση διαμετακόμισης λήγει στο τέλος του 2024. Και με τον πόλεμο να μαίνεται, οι περισσότεροι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ότι το αέριο θα σταματήσει τελικά.

Ωστόσο, αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής κυβέρνησης και της εταιρείας συζητούν με ομολόγους τους στην Ουκρανία για το πώς θα διατηρηθεί η ροή του φυσικού αερίου το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια επιλογή που έχει συζητηθεί είναι οι ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράζουν και να διοχετεύουν φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στους ρωσικούς αγωγούς που κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Μια τέτοια συμφωνία θα επέτρεπε στην Ευρώπη να αποφύγει την αμηχανία της αγοράς ρωσικού αερίου σε μια εποχή που προσπαθεί να περιορίσει τα έσοδα της Μόσχας

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις