Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Λάρισα: Λουκέτο σε γνωστό μπαρ της πόλης μετά από 19 χρόνια λειτουργίας

Λάρισα: Λουκέτο σε γνωστό μπαρ της πόλης μετά από 19 χρόνια λειτουργίας
ΦΩΤΟ istock

Το μπαρ άνοιξε στη Λάρισα το 2005 και κατάφερε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, να κερδίσει το στοίχημα με τους πελάτες. Πλέον μπαίνει λουκέτο, καθώς ανακλήθηκε η άδεια.

Το μπαρ άνοιξε στη Λάρισα, όταν η Ελλάδα ήταν διαφορετική. Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όταν λίγα πράγματα ήταν ίδια με το σήμερα. Από τα πρώτα χρόνια το κατάστημα κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο. Μια σειρά από παραβάσεις που βεβαιώθηκαν όμως, στο πέρασμα των χρόνων, ξεκίνησαν την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της λειτουργίας του. Το οριστικό λουκέτο είναι πλέον θέμα ημερών.

Ένα από τα πιο γνωστά «αφτεράδικα» της πόλης, που λειτουργούσε δηλαδή από τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν τα υπόλοιπα μπαρ έκλειναν, σταματά να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ανακαλείται εξαιτίας «βεβαιωμένων παραβάσεων» που αφορούν κατά κύριο λόγο τη μουσική.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση «οι βεβαιωμένες παραβάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των μουσικών οργάνων και ως εκ τούτου παραβιάζεται ένας από τους όρους της χορηγούμενης παράτασης χρήσης μουσικής. Σύμφωνα με την παρ. 2α του άρθρου 2 του ΠΔ 180/1979 η αρχή που χορηγεί την άδεια μπορεί να την αφαιρεί με απόφαση, εφόσον καταστρατηγούνται οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την κοινή ησυχία, την παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων της κατεχόμενης άδειας λειτουργίας μουσικής κτλ».

Οι βεβαιωμένες παραβάσεις είναι 19 στον αριθμό και έχουν γίνει σε βάθος εικοσαετίας, από το 2005 που άνοιξε το κατάστημα μέχρι και τις 25 Απριλίου που βεβαιώθηκε η τελευταία.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις