Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η ΕΕ θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα

Η ΕΕ θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα ηλεκτρικά οχήματα που αποστέλλονται από την Κίνα από τον επόμενο μήνα, κλιμακώνοντας τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και αυξάνοντας το κόστος πώλησης αυτοκινήτων στην Ευρώπη για εταιρείες όπως την κινεζική BYD και την Tesla.

Η ΕΕ ενημέρωσε επίσημα τις αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Geely Automotive Holdings, SAIC Motor, για τις εισφορές που πρόκειται να εφαρμοστούν γύρω στις 4 Ιουλίου, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από έρευνα για τις επιδοτήσεις που ξεκίνησε πέρυσι. Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας πιέζουν πιο επιθετικά στην Ευρώπη εν μέσω ενός εγχώριου πολέμου τιμών και της πολυετούς οικοδόμησης ενός προβάδισμα στην τεχνολογία.

Οι ατομικοί δασμοί για την BYD θα είναι 17,4%, για την Geely 20% και για την SAIC 38,1%, ανέφερε η Επιτροπή την Τετάρτη.

Η Κίνα έχει σηματοδοτήσει ότι είναι έτοιμη να προβεί σε αντίποινα, απειλώντας με μέτρα σε όλη τη γεωργία, την αεροπορία και τα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες. Το Πεκίνο έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για ορισμένους τύπους ευρωπαϊκών ποτών και το αποτέλεσμα θα μπορούσε να έρθει σύντομα.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις