Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός που αγνοείται

Αμοργός: Αυτός είναι ο 59χρονος Αμερικανός που αγνοείται

Ο Αμερικανός, Έρικ Κάλιμπετ θέλησε να περπατήσει στα μονοπάτια της Αμοργού το μεσημέρι της Τρίτης (11.6.2024) την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα και έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα έχει σημάνει συναγερμός. Ο Έρικ Κάλιμπετ ξεκίνησε πεζοπορία από την Αιγιάλη. Ωστόσο, περνούσαν οι ώρες και ο ίδιος δεν έδωσε σημεία ζωής, οπότε ο φίλος που τον φιλοξενούσε στην Αμοργό ενημέρωσε την αστυνομία.

Σύμφωνα με το δήμο Αμοργού ο 59χρονος Αμερικανός ακολούθησε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλίτη με κατεύθυνση προς τα Κατάπολα.

Φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα & βερμούδα. «Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071210» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού. 

Σημειώνεται πως και τα δύο κινητά τηλέφωνα που έχει μαζί του ο 59χρομος δεν δίνουν στίγμα, αφού φαίνεται πως είναι σε περιοχή που δεν έχει σήμα.

 

Η τελευταία επικοινωνία του 59χρονου ήταν με ένα μήνυμα που έστειλε στην αδερφή του στις 7:20 το πρωί της Τρίτης στην οποία έστειλε μια φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις