Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Lamda Development: Που αγοράζουν ακίνητα τώρα οι ξένοι στο Ελληνικό 

Lamda Development: Που αγοράζουν ακίνητα τώρα οι ξένοι στο Ελληνικό 

Αγοραστές και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό καταγράφονται, με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό, στον οικιστικό τομέα της ανάπτυξης που προωθεί η Lamda Development στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρθηκε χθες (13.6.2024) στο πλαίσιο ενημέρωσης αναλυτών για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου της Lamda Development, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το ποσοστό των αγοραστών από το εξωτερικό.

Ήδη, το 30% των προπωλήσεων για τα οικιστικά της οικιστικής γειτονιάς Little Athens προέρχονται από ξένους. Ως γνωστόν, οι πάνω από 300 κατοικίες του παραλιακού μετώπου αγοράστηκαν στην πλειονότητά τους από Έλληνες, με ελάχιστη συμμετοχή των ξένων. Πλην όμως, η καμπάνια στο εξωτερικό που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες η Lamda για τη νέα οικιστική γειτονιά του Little Athens «έπιασε τόπο» με το ποσοστό των ξένων που έχουν «κλείσει» ακίνητα να έχει ανέβει στο 30%.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι όσον αφορά στον στο οικιστικό μέτωπο έχουν ήδη προχωρήσει οι πωλήσεις σε ποσοστό άνω του 40% των προβλεπόμενων μονάδων της α’ φάσης, που περιλαμβάνει συνολικά 1.121 κατοικίες. Για τη γειτονιά Little Athens, μέχρι στιγμής έχουν προωθηθεί στην αγορά από τα τέλη του 2023 και μετά πάνω από 340 διαμερίσματα, με τις «κλεισμένες» κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές να ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 60% επί αυτών (δηλαδή, πάνω από 200 διαμερίσματα).

Να σημειωθεί ότι η Lamda προωθεί και άλλες (νέες) επενδύσεις που περιλαμβάνουν και τον οικιστικό τομέα. Μάλιστα, για παράδειγμα, όπως σημείωσαν στελέχη της Lamda, προχωρούν οι διαδικασίες πώλησης γης για οικιστικά ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ., ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και επιπλέον προθήκες του χρόνου.

Αναφορά έγινε και για το θέμα της εισαγωγής της θυγατρικής του τομέα εμπορικών κέντρων, Lamda Malls, στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Με τους ανθρώπους της Lamda αφενός να δηλώνουν ικανοποιημένοι για τις πληρότητες υφιστάμενων Malls και τις προ-μισθώσεις των Malls που προγραμματίζονται για το Ελληνικό, αφετέρου να σημειώνουν ότι η διαδικασία θα γίνει όταν είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda από την κίνηση αυτή προγραμματίζει να αντλήσει κεφάλαια ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις