Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Quest: Στοχεύει σε νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Quest: Στοχεύει σε νέες εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στην επέκταση των δραστηριοτήτων του σε Ελλάδα και εξωτερικό στοχεύει ο Όμιλος τεχνολογίας Quest, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Φέσσας στη χθεσινή (13.6.2024) γενική συνέλευση της Quest.

Ειδικότερα, ο Όμιλος Quest αναζητά νέες ευκαιρίες που αφορούν κυρίως τον τομέα της λιανικής στον τεχνολογικό κλάδο επιθυμώντας να αυξήσει τα κέρδη του.

«Βλέπουμε περίπου 50 εταιρείες τον χρόνο. Είναι μια διαρκής συζήτηση το ενδιαφέρον μας για άλλες εταιρείες και άλλων επιχειρήσεων για τις δικές μας», σημείωσε ο Απόστολος Γεωργατζής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι «έχουμε μια πολύ καλή χρηματοοικονομική θέση και με διαθέσιμα κεφάλαια άνω των 300 εκατ. ευρώ, αναζητούμε ευκαιρίες για εξαγορές που θα μας δώσουν ανάπτυξη. Είμαστε θετικοί σε περιπτώσεις, που θα μας βοηθήσουν να επεκταθούμε σε δραστηριότητες, οι οποίες έχουν καλύτερα περιθώρια κέρδους από τα παραδοσιακά των ειδών τεχνολογίας».

Επιπλέον, η Quest επιθυμεί την ανάπτυξή της στο εξωτερικό, καθώς από εκεί προέρχεται άνω του 50% των εσόδων της και υφίστανται καλύτερες ευκαιρίες.

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ίσως εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα, την οποία αναπτύσσουμε οργανικά και ανόργανα», δήλωσε η διοίκηση τονίζοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά ευκαιρίες για να εισέλθει στη λιανική και τις λευκές συσκευές συγκεκριμένα.

Η διοίκηση της Quest ξεκαθάρισε χθες ότι η εταιρεία παραμένει προσανατολισμένη σε ευκαιρίες, που θα της δώσουν τη δυνατότητα να εισέλθει στη λιανική και τις λευκές συσκευές.

Όσον αφορά την πιθανότητα εξαγοράς της εταιρείας Μπενρουμπή, ο πρόεδρος του Ομίλου υπογράμμισε ότι «υπάρχουν συζητήσεις. Είναι μια πετυχημένη δραστηριότητα».

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε ότι η εταιρεία Μπενρουμπή έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους από τη Quest και γι’ αυτό το λόγο είναι στα ενδιαφέροντά τους.

Σχετικά με τις εξελίξεις για την πώληση της ACS, ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «Είμαστε όμιλος συμμετοχών. Kάθε συμμετοχή μας την αναπτύσσουμε σαν να την έχουμε εφ’ όρου ζωής, αλλά σαφώς όταν έρχεται μια ελκυστική πρόταση και οι συνθήκες είναι κατάλληλες, διαπραγματευόμαστε και κοιτάμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους και την εταιρεία και να πάμε παρακάτω».

Συνεχίζοντας σχολίασε ότι η ACS εξακολουθεί να είναι το «αντικείμενο πόθου πολλών αγοραστών», ενώ έχουν υπάρξει συζητήσεις περί πωλήσεως και για την Quest, γιατί «όταν μια εταιρεία έχει φτάσει πολύ ψηλά στην αγορά σαφώς και γίνεται στόχος πολυεθνικών ομίλων».

«Όταν υπάρξει και το κατάλληλο deal θα προχωρήσουμε», καταλήγει ο κ. Φέσσας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις