Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Επενδυτικό άνοιγμα της Μότορ Όιλ στη Ρουμανία με δύο φωτοβολταϊκά

Επενδυτικό άνοιγμα της Μότορ Όιλ στη Ρουμανία με δύο φωτοβολταϊκά

Σε μια νέα επένδυση προχωρά η Μότορ Όιλ στην ανανεώσιμη ενέργεια, αυτή τη φορά στην αγορά της Ρουμανίας. Συγκεκριμένα, η «πράσινη» θυγατρική της, MORE, από κοινού με την Alive Renewable Holding απέκτησε δύο φωτοβολταϊκά έργα με ισχύ 86 MW, τα οποία διαθέτουν επίσης αποθήκευση ενέργειας 18 MWh.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Ρουμανίας, η υλοποίηση των δύο πάρκων αναμένεται να ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του 2025 με οδηγό την Alive Renewable Holding, η οποία είναι επενδυτικό όχημα του ομίλου Premier Energy. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μότορ Όιλ διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 839 MW στις ΑΠΕ. Μεταξύ άλλων, το σχέδιό της περιλαμβάνει μεγάλα φωτοβολταϊκά από κοινού με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Κοζάνη, όπως και το χαρτοφυλάκιο της «Άνεμος», την οποία εξαγόρασε από την Ελλάκτωρ.

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας είναι η επένδυση μισού δισ. ευρώ στην Εύβοια μαζί με την πορτογαλική EDP Renewables για αιολικά πάρκα 500 MW.

Η Μότορ Όιλ ενδιαφέρεται επίσης για τον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες. Πρόσφατα συμμετείχε επιτυχώς στον δεύτερο διαγωνισμό με τρία έργα συνολικής ισχύος 72 MW που προορίζεται να υλοποιηθούν στη Φλώρινα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία.

Παράλληλα, η πρόσφατη εξαγορά της Ηλέκτωρ προσφέρει στη Μότορ Όιλ ενισχυμένη παρουσία στη διαχείριση απορριμμάτων και την παραγωγή βιομάζας.

Συνολικά το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ ως το 2030.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις