Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Euro 2024: Μόνο νίκες έχει σε πρεμιέρα η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ

Euro 2024: Μόνο νίκες έχει σε πρεμιέρα η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ
Reuters

Το Αυστρία – Γαλλία είναι το ματς που κεντρίζει το ενδιαφέρον από τα ματς της Δευτέρας (17.06.2024) στο Euro 2024. Οι “μπλε” έχουν την ιδανική παράδοση σε πρεμιέρα διοργάνωσης, με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο τους.

Γεμάτη από διακρίσεις, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018, είναι η θητεία του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας. Οι “μπλε” κάνουν απόψε (17.10.2024, 22:00) την πρεμιέρα του στο Euro 2024 με αντίπαλο στην πρεμιέρα την Αυστρία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ήταν ξεκάθαρος γα τον πρώτο στόχο της ομάδας στη διοργάνωση.

“Το ιδανικό θα είναι να έχουμε προκριθεί μετά από δύο αγώνες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρχει ελευθερία και η δυνατότητα να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και στο τρίτο ματς, κάνοντας αρκετές αλλαγές” ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του πριν το ματς.

Στην πρώτη του μεγάλη διοργάνωση στον πάγκο των “πετεινών”, που ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στην Βραζιλία, η Γαλλία νίκησε άνετα στην πρεμιέρα την Ονδούρα με 3-0, με δύο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και ένα αυτογκόλ του τερματοφύλακα Νοέλ Βαγιαδάρες, που πέρασε στην ποδοσφαιρική Ιστορία ως το πρώτο γκολ που επικυρώθηκε από την “Goal-line technology”.

Στον εναρκτήριο αγώνα του Euro 2016 στο “Stade de France”, χρειάσθηκε ένα σουτ από τον Ντμίτρι Παγέ, στο προτελευταίο λεπτό του αγώνα για την νίκη με 2-1 επί της Ρουμανίας, καθώς νωρίτερα είχαν σκοράρει ο Ολιβιέ Ζιρού και ο Μπογκντάν Στάντσιου.

Η πορεία της Γαλλίας στο Μουντιάλ του 2018 άρχισε με μια… υποτονική νίκη εναντίον της Αυστραλίας με 2-1.

Στο Euro 2020 και στην πρεμιέρα επί της Γερμανίας, η ομάδα του Ντεσάμπ επικράτησε με 1-0. Ηταν πάλι ένα αυτογκόλ (σ.σ. του Ματς Χούμελς), που επέτρεψε στους “μπλε” ν’ αρχίσουν νικηφόρα ένα μεγάλο τουρνουά.

Τέλος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, οι Γάλλοι άρχισαν την διοργάνωση, επικρατώντας ξανά της Αυστραλίας, αλλά αυτήν την φορά με χαρακτηριστική άνεση και σκορ 4-1. Τα “καγκουρό” αιφνιδίασαν με τον Κρεγκ Γκούντγουιν, ο Λούκας Ερναντές τραυματίσθηκε σοβαρά και αποχώρησε, όμως οι Αντριέν Ραμπιό, Ολιβιέ Ζιρού (δις) και Κιλιάν Μπαπέ, “υπέγραψαν” την νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις