Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Euro 2024: Τι ήταν το «καρδιογράφημα» στον έλεγχο του VAR που ακύρωσε το γκολ του Λουκάκου

Euro 2024: Τι ήταν το «καρδιογράφημα» στον έλεγχο του VAR που ακύρωσε το γκολ του Λουκάκου

Το Βέλγιο σημείωσε δύο γκολ με τον Λουκάκου στο παιχνίδι με τη Σλοβακία για το Euro 2024, ωστόσο και τα δύο ακυρώθηκαν μέσω VAR. Το δεύτερο γκολ θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου, καθώς ακυρώθηκε με τη βοήθεια “δυναμόμετρου”.

Η αναμέτρηση του Βελγίου με τη Σλοβακία για τη φάση των ομίλων του Euro 2024 θα μείνει στην ιστορία, λόγω του ακυρωθέντος δεύτερου γκολ του Λουκάκου στο 86′ με τη βοήθεια “δυναμόμετρου”.

Για πρώτη φορά στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Γερμανία τοποθετήθηκαν στις ποδοσφαιρικές μπάλες των αγώνων μικροσκοπικοί αισθητήρες εντός αυτών, που μπορούν να βοηθήσουν τους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις..

Στην οθόνη του VAR εμφανίστηκε ένας αισθητήρας που έδειξε εάν βρήκε η όχι ο Οπέντα την μπάλα.

Δείτε το βίντεο:

Ο αισθητήρας ενεργοποιήθηκε τη στιγμή που το χέρι του Βέλγου ποδοσφαιριστή της Λειψίας τα έρχεται σε επαφή με την μπάλα, με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ του Λουκάκου, καθώς θεώρησε ότι ο συμπαίκτης του απέκτησε προβάδισμα από το παίξιμο της μπάλας με τον δεξιό καρπό του.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείξει παράβαση για χέρι, γιατί δεν επηρεάζει τις πιθανότητες. Είναι πολύ οδυνηρό και ντροπή για εμάς», τόνισε ο βελγικής καταγωγής επιθετικός των Ρέιντζερς, Σιριέλ Ντέσερς στη βελγική τηλεόραση.

Ο δε προπονητής του Βελγίου Ντομενικο Τεντέσκο απέφυγε να σχολιάσει το θέμα. «Τώρα που χάσαμε, θέλω να είμαι δίκαιος και να μείνω μακριά από αυτό το θέμα», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις