Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πορτογαλία – Τσεχία 2-1: Με buzzer beater του Kονσεϊσάο νίκη με ανατροπή για τους Ίβηρες

Πορτογαλία – Τσεχία 2-1: Με buzzer beater του Kονσεϊσάο νίκη με ανατροπή για τους Ίβηρες

Η Πορτογαλία σε ένα απίθανο παιχνίδι για το Euro 2024, πήρε τη νίκη με 2-1 σκορ ενάντια στην Τσεχία, με τους Ίβηρες να κάνουν την ανατροπή σκοράροντας μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Πορτογαλία πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση, κατάφερε να κερδίζει με ανατροπή την Τσεχία, καθώς οι Ίβηρες χάρη στο γκολ του Κονσεϊσάο στις καθυστερήσεις του αγώνα, ανέτρεψαν το εις βάρος της 0-1 και πήραν το τρίποντο.

Ένας αγώνας που είχε αρκετές φάσεις και καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να δείχνουν γιατί αποτελούν τα φαβορί του έκτου ομίλου.

Η Πορτογαλία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας των Τσέχων προβλημάτισε τους παίκτες του Μαρτίνεθ, που ενώ κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, δεν μπορούσαν να σκοράρουν.

Μάλιστα οι Ίβηρες είχαν να αντιμετωπίσουν ένα τρομερό Στάνιεκ που απέκρουσε όλες τις προσπάθειες των Πορτογάλων.

Το γκολ του παιχνιδιού σημειώθηκε κόντρα στη ροή του ματς, όταν η Τσεχία «πάγωσε» τους Πορτογάλους.

Ο Πρόβοντ στο 62′ με άπιαστο σουτ έκανε το 0-1 και έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στους συμπαίκτες του, αλλά και τον κόσμο των Τσέχων.

Η Πορτογαλία κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα, όταν στο 69′ ο Χράνατς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Από αυτό το σημείο και μετά η Πορτογαλία έψαξε το 2-1, με τον Ζότα να σκοράρει στο 87΄ωστόσο το τέρμα να μην μετρά ποτέ, καθώς υπήρξε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Τη λύση έδωσε τελικά ο Κονσεϊσάο στο 90΄+2, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σκοράροντας από κοντά το νικητήριο γκολ και στέλνοντας τους Ίβηρες στον… έβδομο ουρανό.

Αξιοσημείωτο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πέπε σημείωσαν δυο ιστορικά ρεκόρ.

Ο πρώτος έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που συμμετάσχει σε έξι τελικές φάσεις Euro, ενώ ο δεύτερο έγινε σε ηλικία 41 ετών ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο τουρνουά.

Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο (90′ Σεμέδο), Μέντες (90′ Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (90′ Κονσεϊσάο), Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα)

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90΄+3 Χόρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79′ Μπάρακ), Σουλτς (80′ Σέβτσικ), Σικ (61′ Κίτιλ), Κούχτα (60′ Λινγκρ)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις