Τετάρτη, 17 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ο πληθωρισμός της Βρετανίας πέφτει στον στόχο του 2% πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια

Ο πληθωρισμός της Βρετανίας πέφτει στον στόχο του 2% πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια

Ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε στο στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας, 2%, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια, αποτελώντας ορόσημο το οποίο έρχεται πολύ αργά για να βελτιώσει την πολιτική τύχη του πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ πριν από τις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Μάιο από 2,3% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα (19.6.2024) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να διατηρήσουν την κεντρική τράπεζα σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, αν και οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας έχουν δηλώσει ότι είναι απίθανο να ανακοινώσουν αλλαγή πολιτικής την Πέμπτη λόγω της προεκλογικής εκστρατείας.

Η επιβράδυνση της αύξησης των τιμών επέτρεψε στον Σουνάκ να κηρύξει τη νίκη του σε μια βίαιη συμπίεση του κόστους ζωής, αφού ο πληθωρισμός έφτασε σε διψήφια ποσοστά το 2022 λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και του τέλους των περιορισμών για την πανδημία.

Η μείωση είναι απίθανο να είναι αρκετή για να βοηθήσει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, το οποίο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οδεύει προς ήττα από τους Εργατικούς στις εκλογές της 4ης Ιουλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις