Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – Κρατούνται οι 2

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των 16 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση – Κρατούνται οι 2
EUROKINISSI

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα (23.06.2024) οι υπόλοιποι από τους 16 δράστες που συνελήφθησαν στην περιοχή Κισσάμου στα Χανιά της Κρήτης.

Οι 16 κατηγορούμενοι που ενέχονται σε εκβιασμούς ιδιοκτητών αγροτικών περιοχών, σωματικές βλάβες, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις του νόμου για τα όπλα, οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια την Τετάρτη 19 Ιουνίου. Δύο εκ των δραστών αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για απολογηθούν.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, την Πέμπτη 20 Ιουνίου ένας εκ των δραστών κατέθεσε την απολογία του, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το Σάββατο 22 Ιουνίου απολογήθηκαν οι επόμενοι 7 συλληφθέντες και μετά από διαδικασία που διήρκεσε 12 ώρες, τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και οι υπόλοιποι 6 από τους οποίους οι δυο κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι και οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

«Προφανώς η σκοπιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με κάποιο τρόπο, κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κισάμου, οδήγησε σε αυτές τις διώξεις. Θεωρώ όμως ότι σε νομικό επίπεδο, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως φέρονται κα το κατηγορητήριο και έχω την εκτίμηση ότι όταν η υπόθεση θα εκδικαστεί στην ουσία της από το αρμόδιο δικαστήριο, τα πράγματα θα τεθούν στις ορθές τους διαστάσεις», δήλωσε ένας από τους συνήγορους υπεράσπισης, Γιώργος Φραντζεσκάκης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Μανώλης Τραχαλάκης ανέφερε: «Υπό το παρόν κλίμα αυτής της υπόθεσης και με την δικογραφία η οποία είναι πλημμεληματικής φύσεως κατά την κρίση όλων των συνηγόρων που ασχολήθηκαν, θεωρώ ότι οι αποφάσεις ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες, πέτυχαν τον σκοπό τους, αλλά μέχρι το δικαστήριο θα πέσουν οι περισσότερες και δεν θα είναι κακουργηματικής φύσεως».

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί είναι ογκώδης και λόγω του αριθμού των συλληφθέντων (32 κατηγορούμενοι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 16) αλλά και λόγω του αριθμού των κατηγοριών που τους βαραίνουν. Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη Τετάρτη η δικογραφία με όλες τις καταθέσεις και τα στοιχεία των αρχών, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια μέσα σε μια μεγάλη χαρτόκουτα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι 4 «εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνταν συντονισμένα και συγκροτημένα τουλάχιστον από το 2019 σε περιοχές των Δήμων Κισσάμου, Σελίνου – Κανδάνου και Πλατανιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις