Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ευκαιρίες ανθεκτικές στην κρίση μετά την πτώση των μετοχών

Γαλλία: Διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ευκαιρίες ανθεκτικές στην κρίση μετά την πτώση των μετοχών

Οι γαλλικές μετοχές εξακολουθούν να φαίνονται εύθραυστες μετά από μια ζημιά 200 δισ. δολαρίων την οποία υπέστησαν μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 30 Ιουνίου υπό το βάρος της ήττας του κόμματος Μακρόν, αλλά ορισμένοι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες που μπορούν να αντέξουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomnerg.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν αυξήσει την έκθεσή τους σε μετοχές που έχουν υψηλό ποσοστό διεθνών πωλήσεων και σε μετοχές που ανήκουν σε πιο “αμυντικούς” τομείς. Ετοιμάζονται, δηλαδή, για ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στην αγορά μετά την πτώση που προκάλεσε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λε Πέν και το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο κερδίζουν και οι δύο μεγαλύτερη υποστήριξη από την ομάδα του Μακρόν.

«Είδαμε τις μετοχές να σφαγιάζονται και πήραμε κάποιες θέσεις», δήλωσε η Ariane Hayate, διαχειρίστρια κεφαλαίων στην Edmond de Rothschild Asset Management, η οποία αύξησε την έκθεση της σε «μια εταιρεία οικοδομικών υλικών η οποία τυπικά έχει τα περισσότερα κέρδη της στις ΗΠΑ και την Ασία» και πήρε θέσεις σε “αμυντικές” μετοχές στον τομέα των καταναλωτικών αγαθών.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις