Lifestyle

Σταμάτης Κραουνάκης για Αλίκη Βουγιουκλάκη: Έκανε κακό στον εαυτό της, εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το «Πρόστιμο»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης βρέθηκε στο «Στούντιο 4» και μίλησε για τη γνωριμία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και για τον κρυφό της έρωτα με τον Γιώργο Ηλιάδη, που «έφυγε» κι αυτός από τη ζωή.

Με αφορμή τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, Γιώργου Ηλιάδη, ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στην αξέχαστη πρωταγωνίστρια, Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Έχω ζήσει μερικά από αυτά τα πράγματα της Αλίκης λόγω της στενής μου φιλίας με τη Νινέτα Λεμπέση, που ήταν δικός της άνθρωπος και παρούσα σε όλα αυτά τα γεγονότα. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε σήμερα και ίσως έχει σημασία: πρέπει να ζούμε τη ζωή και τους έρωτες κανονικά, φτάνει να είμαστε υπόδουλοι του ποιοι είμαστε.

Έκανε κακό στον εαυτό της. Εκεί έγραψε η Νικολακοπούλου το «Πρόστιμο» και λέει η Αλίκη στο στούντιο: το πλήρωσες το πρόστιμο, Αλίκη Βουγιουκλάκη. Άλλαξε τον στίχο. Το χρέος μας απέναντι σε αυτή τη ζωή είναι να μην αφήνουμε τους έρωτες να φεύγουν σαν το νερό μέσα από τα δάχτυλα.

Εγώ νομίζω ότι ντρεπόμαστε την πληγή, γι’ αυτό τα κάνουμε όλα αυτά. Τρομοκρατούμαστε στην πιθανότητα της ήττας ή μίας προδοσίας. Η ζωή όμως χωρίς αυτά είναι ένα τίποτα», υπογραμμίζει ο Σταμάτης Κραουνάκης κλείνοντας το θέμα.

 

Σχετικά με τον δημόσιο διάλογο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Μιλτιάδη Καραγάτση και το πολιτικά ορθό στα κλασικά πλέον κείμενά του, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης τόνισε:

«Παιδιά, ο Ελύτης δεν έγραφε σεξιστικά; Σούπερ σεξιστικά! Έλεος! Ο Εμπειρίκος και ο Εγγονόπουλος; Ο «Μεγάλος Ανατολικός» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πορνό! Κοσμά Πολίτη έχουμε διαβάσει; Επίσης τίγκα στον ερωτισμό. Τι να κάνουμε τώρα; Η αμορφωσιά τα δημιουργεί αυτά. Από την αγωνία μας να είμαστε politically correct έχουμε χάσει τη μπάλα, τη ζωή και τις σχέσεις μας», απαντά ο Σταμάτης Κραουνάκης για τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες γύρω από την πολιτική ορθότητα στην ελληνική λογοτεχνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Lifestyle
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Lifestyle: Περισσότερα άρθρα
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου επισκέφτηκε τη Μύκονο μετά την δικαστική διαμάχη με την Έλενα Χριστοπούλου
Η παρουσιάστρια του Shopping Star που είναι πολύ δεμένη με την οικογένειά της και ιδιαίτερα με την αδελφή της και την ανιψιά της, μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από μία τοπική εκδήλωση της Μυκόνου
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου
Λευτέρης Χαρίτος: «Ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το “όχι” του ΚΑΣ ψάχνει εναλλακτική λύση»
«Έχει τελειώσει, μιλάμε για ένα μνημείο, το οποίο του δίνουμε κάθε φορά ό,τι αξία θέλουμε, η Ακρόπολη έχει δοθεί εκτός από ανθρώπους της μόδας και σε παραγωγές» λέει ο Λευτέρης Χαρίτος
Ο Λευτέρης Χαρίτος
Μαρία Αλιφέρη: «Ο θάνατος είναι ξυπνητήρι μόνο για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς όσο είσαι εδώ»
«Να σου θυμίσει ότι είσαι περαστικός από αυτό το "ενοίκιο", γιατί "ενοικιαστές" είμαστε, έχεις έναν περιορισμένο γι' αυτό καλό είναι κάθε μέρα να κάνεις το καλύτερο που μπορείς» παραδέχεται η Μαρία Αλιφέρη
H Μαρία Αλιφέρη