Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Helleniq Energy: Στις 10 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος 0,6 ευρώ ανά μετοχή

Helleniq Energy: Στις 10 Ιουλίου η αποκοπή μερίσματος 0,6 ευρώ ανά μετοχή

Στις 10 Ιουλίου θα γίνει η αποκοπή μερίσματος ποσού 0,6 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή (28.6.2024) ανακοίνωση της Helleniq Energy.

Συγκεκριμένα, η Helleniq Energy Holdings A.E. ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 27ης Ιουνίου 2024, αποφάσισε τη διανομή συνολικού μερίσματος χρήσης ανερχόμενου στο ποσό των 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

Δεδομένου ότι έχει ήδη διανεμηθεί προσωρινό μέρισμα συνολικού ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το ποσό του τελικού μερίσματος των 0,60 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση αναλογούντος φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις), συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανέρχεται σε 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

H Τακτική Γενική Συνέλευση όρισε, ως ημερομηνία αποκοπής του τελικού μερίσματος την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ, ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων λήψης αυτού (record date) την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής του (μείον τις σύμφωνα με τον νόμο φορολογικές επιβαρύνσεις/κρατήσεις) την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις