Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13χρονο – Κρατούσε πιστόλι ρέπλικα

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 13χρονο – Κρατούσε πιστόλι ρέπλικα

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας 13χρονος στη Νέα Υόρκη, με την τραγωδία να καταγράφεται σε βίντεο.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τον 13χρονο Nyah Mway και έναν άλλο συνομήλικό του το βράδυ της Παρασκευής (28.06.2024), καθώς τα δυο παιδιά ταίριαζαν στις περιγραφές υπόπτων που καταζητούνταν για ληστείες στην Utica στη Νέα Υόρκη, ανέφερε η αστυνομία.

Καθώς οι αστυνομικοί ανέκριναν τα αγόρια, ο Nyah Mway διέφυγε πεζός και ακολούθησε καταδίωξη. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουτίκα, Μαρκ Γουίλιαμς δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε κάτι που «φαινόταν να είναι ένα πιστόλι».

Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός έριξε το αγόρι στο έδαφος. «Κατά τη διάρκεια της πάλης στο έδαφος, ένας άλλος αστυνομικός έριξε έναν μόνο πυροβολισμό που χτύπησε τον έφηβο στο στήθος», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο Wynn.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου αρκετά λεπτά από το υλικό της φορητής κάμερας που φορούν στην στολή τους οι αστυνομικοί.

Αυτό συνέβη μετά το ξέσπασμα των μελών της τοπικής κοινότητας που αποδοκίμασαν τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουτίκα σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε και η οικογένεια του αγοριού.

Ο δήμαρχος της Ουτίκα, Μάικλ Γκαλίμε, ζήτησε ψυχραιμία, λέγοντας: «Καταλαβαίνουμε το βάρος αυτής της κατάστασης και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε κομμάτι της είναι κατανοητό».

Τα πλάνα δείχνουν τον έφηβο να σημαδεύει με αυτό που η αστυνομία λέει ότι ήταν το όπλο ρέπλικα, ενώ τρέχει να φύγει. Οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν ο ένας στον άλλο «όπλο!».

Οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι είχαν δει ένα πραγματικό πιστόλι, δήλωσε η αστυνομία – αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα αντίγραφο ενός όπλου Glock 17 που μπορούσε να πυροδοτήσει μόνο σφαιρίδια ή σφαιρίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις