Δευτέρα, 1 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Φωτιά στην Κερατέα: Αναζωπύρωση στη Συντερίνα, καίγεται πευκοδάσος

Φωτιά στην Κερατέα: Αναζωπύρωση στη Συντερίνα, καίγεται πευκοδάσος

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή Συντερίνα στην Κερατέα με τα 4 ελικόπτερα που συνδράμουν στην περιοχή να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Μέσα στο πευκοδάσος στη Συντερίνα στην Κερατέα δημιουργούνται συνέχεια νέες εστίες από τη μεγάλη φωτιά, ενώ το ύψος από τις φλόγες ξεπερνά τα 10 μέτρα.

Η φωτιά στην Κερατέα ξέσπασε στην περιοχή της Πλάκας το πρωί της Κυριακής (30/06/2024) με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να λαμβάνει κλήση για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις 11:55, η οποία έφτασε στα πρώτα από τα σπίτια.

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κερατέα μπήκε στα πρώτα σπίτια της Πλάκας, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και αυτοκίνητα στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον εθνικό δρυμό του Σουνίου ενώ τουλάχιστον 4 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην Πλάκα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 6 οικισμοί. Στην Πλάκα κερατέας σύμφωνα με τους κατοίκους έχουν καεί 7 σπίτια. Οι κάτοικοι παραμένουν στην  περιοχή ώστε να σώσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα στο σημείο της περιοχής όπου υπάρχει στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας κα γι’ αυτό οι εναέριες δυνάμεις έχουν εστιάσει στη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις