Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Νάσος Κωνσταντίνου: Καταπέλτης η εισαγγελέας στο Εφετείο για τη δολοφονία του 24χρονου στη Θεσσαλονίκη

Νάσος Κωνσταντίνου: Καταπέλτης η εισαγγελέας στο Εφετείο για τη δολοφονία του 24χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο Νάσος Κωνσταντίνου δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη επειδή ήταν ΠΑΟΚ. Οι δύο κατηγορούμενοι ελπίζουν να σπάσουν τα ισόβια στο Εφετείο. Η εισαγγελέας καθήλωσε τους πάντες, με την αγόρευσή της.

Ήταν Απρίλιος του 2017 όταν ο 24χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου έχανε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ενώ έτρεχε να ξεφύγει από ομάδα κουκουλοφόρων. 7 χρόνια μετά στο Εφετείο, η εισαγγελέας ζήτησε την εκ νέου ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατο του 24χρονου. Ο Κύπριος οπαδός του ΠΑΟΚ είχε χάσει τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να ξεφύγει από οπαδούς του Ηρακλή που τον καταδίωκαν, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι για την πράξη της θανατηφόρας έκθεσης, η οποία αφορά τον θάνατο του 24χρονου, όπως επίσης για απλή σωματική βλάβη (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από επικίνδυνη σωματική βλάβη), κατηγορία που συνδέεται με τα χτυπήματα που δέχθηκε ο φίλος του Νάσου.

Ο θάνατος του Νάσου ήταν αποτέλεσμα της καταδίωξής του από 6-7 άτομα και την κίνηση του αυτοκινήτου, με τον οδηγό του να αθωώνεται, ανέφερε η εισαγγελέας. «Τα δύο θύματα οδηγήθηκαν στο να διαφύγουν από την ασφαλή θέση του πεζοδρομίου στην ανασφαλή θέση του οδοστρώματος» είπε και πρόσθεσε ότι οι δράστες δεν είχαν προβλέψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά το αποδέχθηκαν. «Πού θα πήγαιναν οι άνθρωποι; Να καθίσουν να φάνε ξύλο; Το πιο “λογικό” που σκέφτηκαν ήταν να κινηθούν προς το οδόστρωμα» συνέχισε η εισαγγελέας.

Απέρριψε δε, τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ότι δεν βρίσκονταν την επίμαχη ώρα στον τόπο του συμβάντος, ενώ σχολίασε το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν κατά την αστυνομική προανάκριση σε ποσοστό 80 και 75% από τον Κύπριο φίλο του Νάσου. Ο ίδιος, καταθέτοντας ως μάρτυρας, και κατόπιν επίμονων ερωτήσεων του δικαστηρίου επέμεινε ότι τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν αυτά που συμμετείχαν στην επίδικη επίθεση.

Η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και της υπεράσπισης.

Πρωτόδικα οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, από τους οποίους παρίσταται αυτοπροσώπως μόνο ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο, είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών (ο καθένας). Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις