Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Γερμανία: Ο πληθωρισμός περισσότερο από όσο αναμενόταν

Γερμανία: Ο πληθωρισμός περισσότερο από όσο αναμενόταν

Οι πιέσεις του πληθωρισμού στη Γερμανία μειώνονται και πάλι, καθώς οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μόλις κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στην έκτακτη εκτίμησή της που δημοσιεύθηκε σήμερα (01.07.24).

Αυτό σημαίνει ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού στη Γερμανία μειώθηκε πιο έντονα από ό,τι αναμενόταν. Οι αναλυτές ανέμεναν ποσοστό 2,3%,
Τον Μάιο, ο γερμανικός πληθωρισμός είχε αυξηθεί από 2,2% σε 2,4%, γεγονός που είχε τροφοδοτήσει αμφιβολίες για μείωση της πίεσης των τιμών στη Γερμανία. Ωστόσο, η άνοδος τον Μάιο ήταν πιθανώς ένα σφάλμα, όπως φαίνεται τώρα. Από την κορύφωσή του το φθινόπωρο του 2022, ο πληθωρισμός στη Γερμανία έχει μειωθεί κατά περισσότερες από έξι ποσοστιαίες μονάδες.
Το Ινστιτούτο Ifo αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα πέσει ακόμη και κάτω από το όριο του 2,0% το καλοκαίρι. Ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών του, Τίμο Βόλμερχόιζερ (Timo Wollmershäuser), αναφέρεται σε μια έρευνα σε επιχειρήσεις σχετικά με τα σχέδια τιμών τους, σύμφωνα με την οποία ελαφρώς λιγότερες επιχειρήσεις στη βιομηχανία και σε τομείς που σχετίζονται με τον καταναλωτή έχουν προγραμματίσει αυξήσεις τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις