Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Νότια Κορέα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Σεούλ – Τουλάχιστον 9 νεκροί

Νότια Κορέα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Σεούλ – Τουλάχιστον 9 νεκροί
REUTERS

Τραγωδία στη Νότια Κορέα με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννιά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το αιματηρό συμβάν συνέβη σήμερα (01.07.2024) περίπου στις 21:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) σε διασταύρωση κοντά στο δημαρχείο της Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, όταν ένας άνδρας έπεσε πάνω σε πεζούς που περίμεναν στην άκρη του δρόμου.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε ότι ο οδηγός, ηλικίας 68 ετών, έπεσε πάνω στο πλήθος που περίμενε να ανάψει το πράσινο για τους πεζούς. Ο 68χρονος οδηγούσε ανάποδα και προηγουμένως είχε συγκρουστεί με άλλα δύο οχήματα.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας ασφαλείας των μεταφορών της περιφέρειας Γιουνγκ-γκου, ο Κιμ Σουκ-χουάν, είπε ότι έχει συλληφθεί ένας άνδρας. Διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ ή αν επιτάχυνε το όχημά του κατά λάθος.

Ο Οχ Σε-χόον, ο δήμαρχος της Σεούλ, έκανε λόγο για «ένα πολύ λυπηρό δυστύχημα» και ζήτησε από τους διασώστες «να μεταφέρουν γρήγορα τα θύματα στο νοσοκομείο και να εξετάσουν λεπτομερώς τα αίτια».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το δυστύχημα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. 

Το Κέντρο Πληροφοριών Κυκλοφορίας της Σεούλ ανακοίνωσε γύρω στις 22:05 ότι η περιοχή γύρω από το Sungnyemun και τον σταθμό του Δημαρχείου έχει αποκλειστεί πλήρως και προς τις δύο κατευθύνσεις, συμβουλεύοντας τους οδηγούς να κάνουν παράκαμψη.

Ο Πρόεδρος Yoon Suk Yeol ενημερώθηκε για το τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Δημαρχείο της Σεούλ και διέταξε τον υπουργό Εσωτερικών και τις αρχές της πυροσβεστικής να: «Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν και να περιθάλψουν τα θύματα», ανέφερε το προεδρικό γραφείο σε δήλωση.

Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι κάτι σπάνιο στη Νότια Κορέα, μια χώρα που διαθέτει γενικά καλό οδικό δίκτυο και καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις