Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Νερά Μακεδονίας: Κρυστάλλινο νερό που αναβλύζει ζωή για τον άνθρωπο και τη Γη

Νερά Μακεδονίας: Κρυστάλλινο νερό που αναβλύζει ζωή για τον άνθρωπο και τη Γη

Τα Νερά Μακεδονίας αναβλύζουν από τις ολόδροσες πηγές Βαλεράτσι – Γαρδηνία, στις περήφανες κορυφές του όρους Πάικο, που έχει στα δυτικά του, το Καϊμακτσαλάν και στα ανατολικά, την κοιλάδα του Αξιού.

Από το όρος Πάικο, που είναι ξακουστό για το δάσος με τις καστανιές και τις κατάφυτες πλαγιές του, πηγάζουν τα κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας που έχουν φθάσει σε κάθε ελληνικό τραπέζι, κατακτώντας, παράλληλα, κάθε γωνιά του κόσμου.

Κοντά στις πηγές, στο Κιλκίς, η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, στο οποίο τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και διεθνή πρωτόκολλα, καθώς και πρότυπα διαχείρισης, σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Ωστόσο, η γνωστή εταιρία έχει ένα ακόμη λόγο για να είναι υπερήφανη. Και αυτό, διότι φέτος απέσπασε την πιστοποίηση Carbon Neutral, ως το 1ο εργοστάσιο εμφιαλωμένου νερού με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα – μια διάκριση που αποτελεί, ομολογουμένως, ορόσημο στην μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της Πάικο Νερά Μακεδονίας.

Αυτή η πιστοποίηση, που διαφοροποιεί το Πάικο στην εγχώρια αγορά και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή της εταιρίας να διατηρεί καθαρό το περιβάλλον, όσο και το ίδιο το νερό της, δεν είναι καθόλου τυχαία.

Όπως δεν είναι τυχαία και η επιτυχία της στις διεθνείς αγορές, με παρουσία σε 25 χώρες, στις 5 ηπείρους. Με αυτόν τρόπο, η Πάικο Νερά Μακεδονίας χτίζει τις προϋποθέσεις, ώστε όλες οι δραστηριότητές του, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν την υγεία του πλανήτη μας, αλλά, αντίθετα, να συμβάλουν στην επιτακτική ανάγκη για ένα βιώσιμο περιβάλλον που θα ανανεώσει τη «σύμβαση» των επόμενων γενεών για ένα καλύτερο μέλλον.

Στόχος, άλλωστε, της εταιρίας είναι η διάδοση ενός ανώτερου νερού, που εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς. Έτσι, το Πάικο Νερά Μακεδονίας έρχεται στους καταναλωτές αγνό και κρυστάλλινο, όπως ακριβώς το προσφέρει η φύση.  

Ήδη, από την ίδρυσή τους, τα Νερά Μακεδονίας επένδυσαν στο όραμα να αναδείξουν αυτόν τον τόπο με τη μεγάλη ιστορική σημασία και το μοναδικό φυσικό πλούτο.

Η πιστοποίηση Carbon neutral επικυρώνει το γεγονός ότι, το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρίας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner, και ότι, ανάλογα με το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δραστηριότητές τους, οι «υπαίτιοι» έχουν χρηματοδοτήσει ένα πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον.

Έτσι και το σήμα Carbon neutral για το εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας κατακτήθηκε μέσα από την καταγραφή του επιπέδου των ρύπων του, τη μείωσή τους (π.χ. με φωτοβολταϊκά πάρκα, μείωση ρύπων μεταφοράς των προϊόντων κ. ά.), αλλά και μέσα από τη συμμετοχή του σε δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας.

Ειδικά για την έκλυση αναπόφευκτων ρύπων, αυτοί αντισταθμίστηκαν μέσω της χρηματοδότησης έργων που μειώνουν ή και απομακρύνουν τις παγκόσμιες εκπομπές ρύπων. Όλα αυτά αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη της στιβαρής στρατηγικής της εταιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι η αγνότητα και η καθαρότητά των νερών της εταιρίας έχουν τεκμηριωθεί με μελέτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σχετικά με τη φυσικοχημική σύστασή τους, με αποτέλεσμα να θεωρούνται από τα ποιοτικότερα νερά στην Ελλάδα.

Και είναι ακριβώς αυτά τα νερά, με την ισορροπημένη σκληρότητα, το pH 8, τη χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και τη φυσικότητά τους, που φτάνουν στο τραπέζι μας ως Πάικο Νερά Μακεδονίας.

Επίσης, η Πάικο Νερά Μακεδονίας θεωρεί, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανοδικής της πορείας, και το ανθρώπινο δυναμικό της. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ιστοσελίδα της: «συμβαδίζουμε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, χρησιμοποιούμε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και πάνω απ’ όλα εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας: ένα απόλυτα εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό ανθρώπινο δυναμικό, που προέρχεται, κυρίως, από την ευρύτερη περιοχή. Μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουμε συνεχώς τις τεχνολογικές μας υποδομές, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της ήπιας, βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και στην προστασία του προσωπικού μας».

Παράλληλα, στις πρωτοβουλίες της Πάικο Νερά Μακεδονίας εντάσσονται συστήματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, μέτρα για την εξασφάλιση άριστων εργασιακών συνθηκών, ενώ η λειτουργία της εταιρίας συμβαδίζει με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Επίσης, η εταιρία δραστηριοποιείται εντατικά στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο για τον άνθρωπο, όσο για το περιβάλλον.

Προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζει τους ανθρώπους της και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη μέσα από εξελισσόμενα επενδυτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα προωθεί τοπικές αθλητικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις, μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις