Τρίτη, 2 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Πάτρα: «Ο πατέρας δεν δέχτηκε ποτέ ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος» λέει ο δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου

Πάτρα: «Ο πατέρας δεν δέχτηκε ποτέ ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος» λέει ο δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου

Σε νέες καταγγελίες κατά του πρώην συζύγου της προχώρησε η μητέρα του 15χρονου από την Πάτρα που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα του επειδή του αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφυλος. 

Στην μητέρα έδωσε προσωρινά την επιμέλεια του 15χρονου  η Εισαγγελέας Πατρών μέχρι να γίνει το δικαστήριο καθώς ο πατέρας του, συνεχίζει να την διεκδικεί. Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο τραυματισμός του παιδιού, ο ίδιος επιμένει πως δεν τον χτύπησε επειδή του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο και το πρωί πήρε εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα. «Κάναμε τα πάντα γι’ αυτό το παιδί» δήλωσε στο thebest.gr, η διοικήτρια Ασπασία Ρηγοπούλου.

Η μητέρα του 15χρονου δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί με όλες τις δυνάμεις στο παιδί της, ενώ τα άλλα δύο της παιδιά, ένα μεγαλύτερο αγόρι και ένα κορίτσι θα μείνουν με τον πατέρα τους. Ο πατέρας επιμένει πως δεν χτύπησε το παιδί: «Μου επιτέθηκε, γιατί του είπα πως θα κλειδώσω την πόρτα αν βγει από το σπίτι τόσο αργά. Με χτύπησε μάλιστα στο χείλος. Πέσανε πάνω του τα άλλα δύο παιδιά και μας χώρισαν και βρέθηκε στο έδαφος.

Εκεί τον τράβηξα από την μπλούζα και σκίστηκε. Γιατί να χτυπήσω το παιδί μου; Ξέρω εδώ και καιρό πως είναι ομοφυλόφιλος, δεν το ανακάλυψα τώρα. Ζητούσα όμως πάντα να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις» ανέφερε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου του 2024.

Ο πατέρας ισχυρίζεται μάλιστα πως από το περιβάλλον της μάνας και πρώην γυναίκας του έχουν κάνει “κακό” στο παιδί, και μάλιστα έχει υποβάλει μήνυση. Η μάνα αρνείται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και μετά το εξιτήριο πήρε μαζί της το παιδί και ξεκίνησαν για τον Πύργο όπου εργάζεται η γυναίκα προσωρινά για το καλοκαίρι.

Ο δικηγόρος της μητέρας Άκης Βαβαρούτας, είπε στον ΑΝΤ1 ότι στα περιστατικά κακοποίησης συγκαταλεγόταν και ο ξυλοδαρμός του 15χρονου από τον πατέρα και τον θείο του. Μάλιστα το 2019 ο 15χρονος – σήμερα – και η μητέρα του έκαναν μήνυση στον πατέρα του. Τότε βγήκε από το δικαστήριο το διαζύγιο και έγινε ιδιωτικό συμφωνητικό, με τον όρο κάτω από ακραία πίεση να μείνουν τα τρία παιδιά με τον πατέρα.

«Από την ηλικία των 10-11 ετών υπήρχαν τα προβλήματα, απλά όταν το παιδί εξέφρασε τη σεξουαλική του ταυτότητα, η μητέρα το δέχθηκε, όμως ο πατέρας ποτέ. Το 2021 το πήγε στο Καραμανδάνειο και ζήτησε να το κάνουν καλά», περιέγραψε ο δικηγόρος και εξήγησε πως, η καταγγελλόμενη κακοποίηση του παιδιού από τον θείο του, «είναι κάτι που είπε ο πατέρας, όμως εμείς δεν γνωρίζουμε κάτι. Είναι κάτι που λέει ο πατέρας και για να αποποιηθεί τις ευθύνες».

Κλείνοντας ο Άκης Βαβαρούτας είπε ότι, «μετά το περιστατικό, το παιδί τους έχει όλους απέναντι, του στέλνουν μηνύματα και του λένε πως αυτός φταίει. Ακόμα και τα αδέρφια του του στέλνουν μηνύματα και του λένε μας έχει ρεζιλέψει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις