Τρίτη, 2 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Μαρινάκης για «πυρά» Καραμανλή και Σαμαρά: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

Μαρινάκης για «πυρά» Καραμανλή και Σαμαρά: «Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

«Κανένα σχόλιο» απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης για τα «πυρά» που εξαπέλυσαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τις πολιτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους στο Πολεμικό Μουσείο.

«Δεν είναι κοινότυπο, αλλά δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών» δήλωσε ο Παύλος Μαρικνάκης ερωτηθείς για το δριμύ «κατηγορώ» των κκ. Καραμανλή και Σαμαρά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Τρίτη (02.07.24) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λαϊκό την ώρα της εκδήλωσης, δεν συμπίπτει.

«Λάβαμε πριν έναν χρόνο μία πολύ ισχυρή εντολή, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα και για αυτό θα κριθούμε, αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο», είπε ο ίδιος.

Πρόσθεσε δε ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε «μήλα με πορτοκάλια», εκλογές με ευρωεκλογές.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπήρξε σημαντική απόκλιση από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Η λελογισμένη στρατηγική της διεύρυνσης που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μονόδρομος, πάντοτε με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, την επιδοκιμάζουν οι πολίτες, αποδίδει, λύνονται προβλήματα, παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα, με τα οποία η κυβέρνηση έχει καταπιαστεί και μετεκλογικά για να επιφέρει βελτιώσεις όπως η δημόσια τάξη, η δημόσια υγεία η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών», συμπλήρωσε.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ προέρχονται από το κόμμα, όπως εγώ», επεσήμανε επίσης ο κ. Μαρινάκης. Τόνισε ακόμα ότι 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση στα πέντε χρόνια της κυβέρνησης, όπως αποχώρησαν και κοινοβουλευτικά, καθώς όλοι αξιολογούνται με βάση το αποτέλεσμα. Την κοινωνία ενδιαφέρει να τηρούνται τα υπεσχημένα, παρατήρησε.

«Η κυβέρνηση ασκεί υπεύθυνη εξωτερική πολιτική. Προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα, χωρίς όμως κορώνες και λαϊκισμό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή σε διπλωματικό επίπεδο και στην άμυνα», κατέληξε. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις