Σάββατο, 6 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα κατά την διάρκεια ταξιδιού σας με αεροπλάνο

Χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγετε προβλήματα κατά την διάρκεια ταξιδιού σας με αεροπλάνο

Ξεκινάνε σιγά – σιγά οι άδειες του καλοκαιριού και αρκετοί ετοιμάζουν την βαλίτσα τους με τα προσωπικά τους αντικείμενα, τσεκάροντας ξανά την ώρα αναχώρησης της πτήσης τους με αεροπλάνο ή του πλοίου, για τον αγαπημένο προορισμό τους.

Το ταξίδι με αεροπλάνο αποτελεί σίγουρα μια μοναδική εμπειρία, ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, όπως jete lag, κράμπες στα πόδια, αλλά και δυσκοιλιότητα.

Προκειμένου να περιορίσετε τα αρνητικά συμπτώματα κατά την διάρκεια της πτήσης, η διατροφολόγος Shyla Cadogan παρέχει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές προς εκείνους που επιλέγουν να φύγουν για διακοπές με αεροπλάνο.

Αρκετά από τα παραπάνω συμπτώματα προκαλούνται λόγω της ελλιπούς ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Ωστόσο, η ενυδάτωση κρίνεται ως αναγκαία πριν επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο, καθώς κατά την διάρκεια της πτήσης ο οργανισμός μας μπορεί να αφυδατωθεί, λόγω της έλλειψης υγρασίας στην καμπίνα.

Γενικά, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας για τον άνθρωπο είναι μεταξύ 30% – 50%. Μερικοί ερευνητές, βέβαια, υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά πρέπει να αγγίζουν το 40% έως 60%. Στα αεροπλάνα, όμως, τα επίπεδα υγρασίας κυμαίνονται από 10% έως 20%. Επιπλέον, μεγάλο μέρος του αέρα που κυκλοφορεί στο αεροπλάνο προέρχεται από τον εξωτερικό αέρα, ο οποίος είναι ξηρός, λόγω του μεγάλου υψόμετρου.

Αρκετοί άνθρωποι αποφεύγουν να πίνουν νερό κατα τη διάρκεια μιας πτήσης, θέλοντας να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στην τουαλέτα. Ωστόσο, αυτή η λογική είναι εσφαλμένη, με αποτέλεσμα μερικοί να παρατηρούν μετέπειτα σημάδια αφυδάτωσης όπως: σκούρο χρώμα στα ούρα, ξηρό δέρμα, κούραση και πονοκεφάλους.

Γι’ αυτό το λόγο, η διατροφολόγος συνιστά να γεμίσετε με νερό το μπουκαλάκι σας, μόλις περάσετε το σημείο ελέγχου για την πτήση σας. Αν και το νερό θεωρείται ως η ιδανική επιλογή, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών όπως το νάτριο, το κάλιο και το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης, αποφύγετε τα αναψυκτικά ή το αλκοόλ, τα οποία μπορεί να σας αφυδατώσουν περαιτέρω και προτιμήστε αρωματισμένα νερά, τσάγια ή χυμούς. Μπορείτε, επιπλέον, να καταναλώσετε φρούτα κατά την διάρκεια της πτήσης, αφού εκτός από νερό παρέχουν στον οργανισμό σας και γλυκόζη (σάκχαρα).

Αν και δεν υπάρχει ακριβή ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώσετε καθώς πετάτε, η Aerospace Medical Association συνιστά να πίνετε περίπου ένα ποτήρι νερό την ώρα. Αν συνηθίζετε, τέλος, να κοιμάστε στο αεροπλάνο, πιείτε περισσότερο νερό πριν τον ύπνο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις