Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Euro 2024: Ο Μερίχ Ντεμιράλ της Τουρκίας πανηγύρισε κάνοντας το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» και η UEFA ξεκίνησε έρευνα

Euro 2024: Ο Μερίχ Ντεμιράλ της Τουρκίας πανηγύρισε κάνοντας το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» και η UEFA ξεκίνησε έρευνα
ΑΠΕ

Ο Μερίχ Ντεμιράλ πέτυχε τα δυο γκολ της Τουρκίας, στη νίκη της ομάδας (2-1) επί της Αυστρίας στους “16” του Euro 2024 αλλά μπήκε στο “στόχαστρο” της UEFA, λόγω της χειρονομίας – σύμβολο των «Γκρίζων Λύκων» που έκανε κατά τους πανηγυρισμούς του.

Η κίνηση του Μερίχ Ντεμιράλ, να σχηματίσει το σύμβολο των “Γκρίζων Λύκων”, κατά τον πανηγυρισμό του δεύτερου γκολ της Τουρκίας απέναντι στην Αυστρία κινητοποίησε την UEFA.

Η UEFA έχει δείξει πολλές φορές την αυστηρότητά της σε τέτοιες συμπεριφορές και ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, με τον παίκτη να κινδυνεύει με τιμωρία.

Πάντως, ο Ντεμιράλ απαντώντας σε ερώτηση μετά το παιχνίδι για τον πανηγυρισμό φάνηκε να μην μετανιώνει και να το κάνει συνειδητά.

«Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα. Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά το γκολ. Ήθελα να το εκφράσω αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για εμάς. Τους είδα να κάνουν τη χειρονομία στην κερκίδα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος», ανέφερε.

ΦΩΤΟ REUTERS

Η κίνηση του Ντεμιράλ απασχόλησε τον Τύπο σε Γερμανία και Αυστρία. “Άσχημες σκηνές στον προημιτελικό της Αυστρίας εναντίον της Τουρκίας. Ο Τούρκος διεθνής Ντεμιράλ πανηγυρίζει το γκολ με φασιστικό χαιρετισμό” ανέφερε το αυστριακό “ASB Zeitung”, ενώ ανάλογο σχόλιο υπήρξε και από το περιοδικό “Spiegel”.

Την χειρονομία του Μερίχ Ντεμιράλ επέκρινε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ: “Τα σύμβολα των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας. Η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού είναι εντελώς απαράδεκτη. δήλωσε ο πολιτικός του SPD. Οι αρχές ασφαλείας μας παρακολουθούν στενά τους Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές στη Γερμανία”.

Η οργάνωση των “Γκρίζων Λύκων” θεωρείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ακροδεξιά και υπερεθνικιστική και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις