Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

New York Times: Ο Μπάιντεν εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτη του ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από υποψήφιος Πρόεδρος

New York Times: Ο Μπάιντεν εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτη του ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από υποψήφιος Πρόεδρος

Μια αποκάλυψη που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ανατροπές στην κούρσα για την Προεδρία των ΗΠΑ κάνουν οι New York Times όσον αφορά στον Τζο Μπάιντεν και αν τελικά θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με τους New York Times ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος για ακόμα μια θητεία, Τζο Μπάιντεν εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτη του ότι σκέφεται να αποσυρθεί από την κούρσα!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι η κατάσταση πιθανότατα δεν σώζεται μετά την καταστροφική εμφάνισή του στο debate και αν δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι «κάνει για την δουλειά» τότε θα αποχωρήσει.

Αυτό που θα τα κρίνει όλα όπως είπε ένας βασικός σύμμαχος του Μπάιντεν στους New York Times, θα μπορούσε να είναι η στάση που θα κρατήσουν οι Δημοκρατικοί στην Πενσιλβάνια και το Γουισκόνσιν το Σαββατοκύριακο.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Άντριου Μπέιτς, επέμεινε ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως ανακριβές. Μάλιστα παραπονέθηκε ότι οι New York Times τους ειδοποίησαν μόλις 7 λεπτά πριν το δημοσιεύσουν.

 

Είναι όλοι «φρικαρισμένοι» 

Όλοι γύρω από τον Τζο Μπάιντεν μετά την πανωλεθρία στο debate είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.  Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν από τον Πρόεδρο να αποχωρήσει από την κούρσα και το προσωπικό του Λευκού Οίκου είναι στην κυριολεξία «φρικαρισμένο».

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζίεντς έχει προγραμματιστεί μια σύσκεψη για σήμερα προκειμένου να τονώσει το ηθικό του απελπισμένου επιτελείου και να τους καθησυχάσει ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει ο υποψήφιος.

Ο πρόεδρος έχει μιλήσει τηλεφωνικά σε νομοθέτες που προσπαθούν να ενισχύσουν την υποστήριξή του στο Καπιτώλιο εν μέσω ανησυχιών ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα πάρουν τον έλεγχο της Βουλής και της Γερουσίας – μαζί με τον Λευκό Οίκο – στις επερχόμενες εκλογές, δίνοντάς τους ανεξέλεγκτη εξουσία να κυβερνήσουν τη χώρα.

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με κυβερνήτες απόψε, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του αγωνίζονται να περιορίσουν ακόμη περισσότερες αποστασίες. Εν τω μεταξύ, η Τζιλ Μπάιντεν βρίσκεται ήδη στις πολιτείες της Πενσυλβάνια και του Μίσιγκαν για να κάνει η ίδια εκστρατεία. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις