Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αυτεπάγγελτη δίωξη τραπεζικών στελεχών στην περίπτωση απιστίας. Με βάση το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, η δίωξη ήταν δυνατή κατόπιν εγκλήσεως από το ίδιο το τραπεζικό ίδρυμα που υπέστη ζημία.
Το νέο πλαίσιο προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη, απαιτεί, ωστόσο, τεκμηρίωση της απιστίας στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από την Τράπεζα της Ελλάδος, με την υποβολή εκθέσεων από δύο επιθεωρητές της ΤτΕ. Η τεκμηρίωση της απάτης από την ΤτΕ, με την οποία ποσοτικοποιείται επίσης η απάτη, προβλέπεται για αναδιαρθρώσεις δανείων (κουρέματα) και ζημία που στρέφεται κατά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ειδικότερα, το άρθρο 69 αναφέρει: Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την αξιόποινη πράξη που προβλέπεται στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α’ 95) αν η απιστία στρέφεται κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος και αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων οφειλών ή χρεών ή στρέφεται κατά του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή ζητά από την Τράπεζα της Ελλάδος την πρόταση δύο επιθεωρητών αυτής, οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας συντάσσουν έκθεση, με την οποία διαπιστώνεται παράβαση ή μη του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις συναλλαγές του κάθε φορέα και η ύπαρξη βέβαιης και οριστικής ζημίας που συνδέεται αιτιωδώς με την τυχόν παράβαση και έχει προκληθεί στην περιουσία του πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως αυτή αξιολογείται κατά τον σκοπό του ιδρυτικού του νόμου καθώς και το ύψος αυτής.