Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Εκλογές στη Βρετανία: Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον Στάνλεϊ θα ψηφίσει Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Εκλογές στη Βρετανία: Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον  Στάνλεϊ θα ψηφίσει Φιλελεύθερους Δημοκράτες
Reuters

Τα… μαλλιά του θα τραβάει ο Μπόρις Τζόνσον αφού ο πατέρας του Στάνλεϊ δεν θα ψηφίσει τους Τόρις στις εκλογές στη Βρετανία που διεξάγονται σήμερα αλλά θα ρίξει την ψήφο του στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες του Εντ Ντέιβι. 

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να αιφνιδίασε τους πάντες με την προεκλογική του εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης (02.07.2024) λέγοντας στους αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους Τόρις στις εκλογές στη Βρετανία για να αποφευχθεί μια σαρωτική νίκη των Εργατικών αλλά ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Στάνλεϊ Τζόνσον δεν συμμερίζεται την άποψή του.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον πρώην συντηρητικός ευρωβουλευτής και πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και θέλει να ενισχύσει το κόμμα του Εντ Ντέιβι στην εκλογική του περιφέρεια λόγω των απόψεών τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το περιβάλλον.

Παραδέχτηκε πάντως ότι ο Μπόρις πιθανότατα θα τον κατηγορήσει για «αποστασία» αναφορικά με το… έγκλημά του να στηρίξει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Ο πατέρας Τζόνσον πρόσθεσε επίσης ότι θα ψηφίσει την Έλεν Μπάξτερ στην εκλογική περιφέρεια Queen’s Park και Maida Vale.

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ – Φωτογραφία αρχείου από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντως, το βρετανικό δημοσίευμα γράφει ότι η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov δείχνει πως οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες τερματίζουν τρίτοι, λίγο πιο μπροστά από τους Τόρις, με τους Πράσινους στη δεύτερη θέση και τους Εργατικούς να κάνουν «περίπατο» στις εκλογές.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον είναι λάτρης της Ελλάδας κι έχει σπίτι στο Πήλιο περνώντας πολλές ημέρες του καλοκαιριού στην χώρα μας. 

Ο ίδιος έχει πει:

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ». 

Πληροφορίες από Dailymail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις