Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Κέιτ Γουίνσλετ για τη νέα της ταινία «Lee»: «Δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα»

Κέιτ Γουίνσλετ για τη νέα της ταινία «Lee»: «Δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα»
Φωτογραφεία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τις δύσκολες σκηνές που έκανε στα γυρίσματα της νέας της ταινίας «Lee», ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή της πολεμικής φωτορεπόρτερ Λι Μίλερ, μίλησε η Κέιτ Γουίνσλετ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονάχου.

«Επιλέξαμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του φιλμ λόγω της απεργίας (σ.σ. σεναριογράφων και ηθοποιών) και επειδή ήθελα να μπορέσω να μιλήσω για τον πραγματικό, αληθινό κόπο αγάπης που ήταν για μένα και τη συνεργάτιδά μου στην παραγωγή Kate Solomon να γυρίσουμε αυτή την ταινία» είπε η Κέιτ Γουίνσλετ για την νέα της ταινία, κατά την παραλαβή του βραβείου CineMerit.

«Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες ως γυναίκα και είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες για γυναίκες. Ελπίζω ότι με αυτή την ταινία ο κόσμος θα είναι πιο ανοικτόμυαλος και θα προσπαθήσει να απορροφήσει ιστορίες σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων όπως η τρομερή Λι».

Μοντέλο που φωτογραφήθηκε στην μπανιέρα του Χίτλερ

Η Λι Μίλερ πριν γίνει διάσημη φωτορεπόρτερ και πολεμική ανταποκρίτρια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν περιζήτητο μοντέλο της δεκαετίας του ’40.

Όπως αναφέρει το Deadline, η πρεμιέρα στο Μόναχο είχε μια μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, εξαιτίας του ότι η Mίλερ είχε φωτογραφηθεί στη μπανιέρα του Χίτλερ στο σπίτι του αμέσως μετά την απελευθέρωση και τον θάνατό του.

«Το να κρατήσουμε τη σωστή ισορροπία σε όλη την ταινία ήταν κάτι που είχαμε διαρκώς υπόψη μας, να μην οδηγήσουμε το κοινό πολύ γρήγορα στην καρδιά του σκότους», πρόσθεσε η πρωταγωνίστρια, η οποία αποκάλυψε ότι οι πιο δύσκολες σκηνές ήταν στο Νταχάου, το άλλοτε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Έλεν Κούρας (Ellen Kuras) και στο πλευρό της Γουίνσλετ πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Μαριόν Κοτιγιάρ (Marion Cotillard), Τζος Ο’Κόνορ (Josh O’Connor), Άντι Σάμπεργκ (Andy Samberg), Τζουντ Λο (Jude Law) και Ενρίκε Άρσε (Enrique Arce).

«Ήταν τόσο σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι δεν μιμούμαστε εικόνες από τα στρατόπεδα που έχουν γυριστεί εξαιρετικά από άλλους σκηνοθέτες στο παρελθόν. Έπρεπε πραγματικά να είμαστε σίγουροι ότι το βλέπουμε μόνο μέσα από τα μάτια της Λι» συμπλήρωσε.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις βρετανικές αίθουσες έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις