Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Εκκενώνεται το Παλάτι των Βερσαλλιών – Επίθεση πλανόδιου με μαχαίρι

Γαλλία: Εκκενώνεται το Παλάτι των Βερσαλλιών – Επίθεση πλανόδιου με μαχαίρι
REUTERS

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι σήμερα (04.07.2024) μετά από ένα περιστατικό στο Παλάτι των Βερσαλλιών, όπου δύο πλανόδιοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον ένα να απειλεί με μαχαίρι

Εκκενώθηκαν οι Βερσαλλίες μετά από το περιστατικό, όπου ένας πλανόδιος έβγαλε μαχαίρι απειλώντας έναν άλλο πωλητή με τον οποίο ήρθε σε διαμάχη. Οι τουρίστες που βρίσκοντας στο αξιοθέατο στην πόλη του Παρισίου άρχισαν να τρέχουν έντρομοι ενώ οι αρχές που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, απομάκρυναν τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είχαν κάνει ουρά για να μπουν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας βρέθηκαν στο κτίριο.

Πλάνα από την περιοχή δείχνουν τους υπαλλήλους ασφαλείας να απομακρύνουν τους ανθρώπους, ενώ ένοπλοι στρατιώτες GIGN διακρίνονται να περιπολούν πίσω.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Μην μεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε να τρέπεται σε φυγή κρατώντας το μαχαίρι μετά τη «διαμάχη» που είχε με συνάδελφό του στο σημείο.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα περισότερο επισκέψιμα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, ενώ αποτέλεσε το σπίτι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’ πριν τον αποκεφαλισμό του κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Η εκκένωση του Παλατιού έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την φωτιά που ξέσπασε σε αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις