Πέμπτη, 4 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία με άνδρα που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του με κυνηγετικό όπλο

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία με άνδρα που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του με κυνηγετικό όπλο
Φωτογραφία Αρχείου

Νέο γυναικοκτονία σημειώθηκε στην Ιταλία, όπου μία γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο πρώην σύντροφός της την πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Καρτέρι θανάτου είχε στήσει ο 53χρονος από την Ιταλία στην πρώην σύντροφό του, ο οποίος την πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο όσο εκείνη περπατούσε στο δρόμο. Η 50χρονη Εμανουέλα Πιετράντζελι είναι το νέο θύμα γυναικοκτονίας, η οποία είχε ένα 9χρονο παιδί που είχε αποκτήσει με τον δολοφόνο της.

Ο δράστης, παρακολουθούσε την άτυχη γυναίκα και την πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητό του την ώρα που εκείνη περπατούσε στον δρόμο κοντά στο σπίτι της. Το ζευγάρι ήταν χωρισμένο από το 2021.

Ο γυναικοκτόνος, στη συνέχεια, παραδόθηκε στους καραμπινιέρους. Παρά τις ακούραστες προσπάθειες των γιατρών και νοσοκόμων, οι οποίοι έφτασαν σε χρόνο ρεκόρ στο σημείο του συμβάντος, η πενηντάχρονη υπέκυψε σχεδόν αμέσως.

Πρόκειται για την εικοστή γυναικοκτονία που διαπράττεται στην Ιταλία, από την αρχή του χρόνου. Σήμερα το πρωί (04.07.2024), το κίνημα «Bruciamo Tutto» (Να τα Κάψουμε Όλα) οργάνωσε νέα κινητοποίηση, μπροστά από την είσοδο των γραφείων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Ακτιβίστριες πέταξαν κόκκινη μπογιά στις πόρτες εισόδου, ζήτησαν ουσιαστικότερη προσπάθεια πρόληψης των γυναικοκτονιών και άφησαν στο έδαφος μικρές κούκλες, που συμβολίζουν τις τόσες γυναίκες που έχασαν την ζωή τους, από την τυφλή βία νυν και πρώην συντρόφων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις