Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δε με κάλεσαν για εξηγήσεις» απαντά μέσω των δικηγόρων του ο Αντώνης Ρέμος

«Δεν έχω φοροδιαφύγει, δε με κάλεσαν για εξηγήσεις» απαντά μέσω των δικηγόρων του ο Αντώνης Ρέμος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP

Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος όπως έγινε νωρίτερα γνωστό πιάστηκε στη «δαγκάνα» τς Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα για φοροδιαφυγή 1,5 εκατομμυρίου, με δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Η υπόθεση

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7/24) η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Η Αρχή ερευνώντας εταιρεία του καλλιτέχνη, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες, βρέθηκε μπροστά σε τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του τραγουδιστή και συγκεκριμένα φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Έτσι, προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν, έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα της Αρχής φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή, περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, ποσό που σύμφωνα με εκτιμήσεις  θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη.

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής παραδόθηκαν πριν από ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος κάνει έρευνα για την υπόθεση, που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις