Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Η S&P Global Ratings αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Η S&P Global Ratings αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Αναβάθμιση της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Aegean Baltic Bank ανακοίνωσε η S&P Global Ratings στο πλαίσιο πιστοληπτικής αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών.

Όπως σημειώνει η S&P Global, η εξυγίανση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών έρχεται στο τέλος της, καθώς ο κλάδος πέτυχε την πλήρη ανάκαμψη μετά την κρίση και αρχίζει να ωφελείται από το θετικό momentum της ελληνικής οικονομίας.

Οι ανησυχίες του οίκου αξιολόγησης έχουν καμφθεί από το βελτιωμένο κλίμα στην αγορά σχετικά με το προφίλ χρηματοδότησης των τραπεζών, καθώς αυτές κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλό το κόστος χρηματοδότησης μέσω της σταθερής καταθετικής τους βάσης και της πρόσβασης σε πιο προσιτή χρηματοδότηση από τις ξένες αγορές.

Επιπλέον, όλες οι τράπεζες έκαναν σημαντική πρόοδο ως προς τη βελτίωση της παραγωγής κερδών και την ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις του οίκου:

  • Aegean Baltic Bank: Αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ‘BB-‘ από ‘B+’ και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης σε ‘B’ με σταθερές προοπτικές.
  • Alpha Bank: Α Αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ‘BB’ από ‘BB-‘  και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης σε ‘B’ με θετικές προοπτικές.
  • Eurobank: Αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ‘BB+’ από ‘BB’  και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης σε ‘B’ με θετικές προοπτικές.
  • Εθνική Τράπεζα: Αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ‘BB+’ από ‘BB’  επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης σε ‘B’ με θετικές προοπτικές.
  • Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ‘BB’ από ‘BB-‘ και επιβεβαίωση της βραχυπρόθεσμης σε ‘B’ με θετικές προοπτικές.

Μακρο-οικονομία Τελευταίες ειδήσεις