Πέμπτη, 4 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωσε την απορρόφηση της θυγατρικής Greco Yota

Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωσε την απορρόφηση της θυγατρικής Greco Yota

H «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» ανακοίνωσε σήμερα (4.7.2024) ότι εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση από την Τράπεζα της 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία «ΓΚΡΕΚΟ ΓΙΩΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και με λατινικούς χαρακτήρες «GRECO YOTA SINGLE MEMBER S.A».

Με την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης συντελέστηκε η μεταβίβαση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Greco Yota στην Εθνική Τράπεζα, όπως τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται κατά την ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού (30/11/2023) και όπως διαμορφώθηκαν κατά την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης.

Από την ημερομηνία καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της οριστικής σύμβασης Συγχώνευσης, συντελέστηκε η Συγχώνευση και επήλθαν αυτοδίκαια και ταυτόχρονα τόσο μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Greco Yota, όσο και έναντι τρίτων τα εξής αποτελέσματα:

  1. Η Εθνική Τράπεζα υποκαταστάθηκε ως καθολική διάδοχος στο σύνολο της περιουσίας, δηλαδή στο σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και γενικά των εννόμων σχέσεων της Greco Yota, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της Greco Yota.
  2. Η Greco Yota λύθηκε αυτοδίκαια χωρίς να τεθεί υπό εκκαθάριση και έπαυσε να υπάρχει.
  3. Οι τυχόν εκκρεμείς δίκες της Greco Yota συνεχίζονται αυτοδικαίως από την Εθνική Τράπεζα, ή κατ’ αυτής και
  4. δεδομένου ότι η Greco Yota ήταν 100% θυγατρική της Τράπεζας οι μετοχές της Greco Yota δεν ανταλλάχθηκαν με μετοχές της Τράπεζας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις