Παρασκευή, 5 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Χίος: Στη φυλακή οδηγείται ο 63χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στην περιοχή Σιδηρούντα

Χίος: Στη φυλακή οδηγείται ο 63χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στην περιοχή Σιδηρούντα

Στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρχές, ο οποίος ευθύνεται για τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (01.07.2024) στην Χίο.

Στη φυλακή οδηγείται ο δράστης, ο οποίος κρίθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, ένοχος κατά πλειοψηφία για την φωτιά που κατέκαψε δασικές εκτάσεις στη Σιδηρούντα της Χίου.

Στον 63χρονο επιβλήθηκε κατά πλειοψηφία ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ ας σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου θεωρώντας ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποκρύψει την εμπλοκή του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ας σημειωθεί ότι η έφεση σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα δεν μετατρέπεται και δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα οπότε και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Οι ζημιές της πυρκαγιάς ήταν μεγάλες, ενώ το πρωί της Δευτέρας ήχησε και το 112: «Όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετοχίου Σιδηρούντας, απομακρυνθείτε προς παραλία».

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, είχε δηλώσει στο politischios.gr, ότι η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις