Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Continental «Track Driving Days»

Continental «Track Driving Days»

Μπες στον διαγωνισμό και κέρδισε μαθήματα αφαλούς οδήγησης και drifting. Η Ελλάδα 6η από τις 27 χώρες της ΕΕ, στους θανάτους από τροχαία

Έναν ακόμη πρωτότυπο διαγωνισμό διοργανώνει η ΕΜΑ ΑΕ – Continental Ελαστικά, με τίτλο, “Track Driving Days”, και με motto, #noiazomaste_emeis. Οι 6 νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν μαθήματα ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, στο Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης, “Driving Academy”, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να μας ευαισθητοποιήσει, σε θέματα που αφορούν στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και να μας ενημερώσει για τον φιλόδοξο αλλά εξίσου ρεαλιστικό στόχο της Continental, να συμβάλλει στη μείωση των θανατηφόρων ατυχήματων στους δρόμους.

Ο διαγωνισμός “Track Driving Days”, τρέχει ήδη, μέσα από ανάρτηση στην ιστοσελίδας της Continental στο Facebook – συμμετοχές εδώ: https://fb.watch/t6Jb3yfnIZ/ και θα διαρκέσει μέχρι τις 30.8.24, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν με κλήρωση, από τις έγκυρες συμμετοχές. Τα μαθήματα θα γίνουν στις 22.9.24. Παράλληλα, ένας από τους 6 τυχερούς νικητές θα κερδίσει μια τετράδα καινούργιων ελαστικών, ως extra δώρο που θα προκύψει μετά από quiz οδηγικών γνώσεων, την ημέρα των μαθημάτων. Περισσότερα για τον τρόπο συμμετοχής αλλά και γενικά για τον διαγωνισμό, μπορεί κάποιος να βρει εδώ: https://conticontests.gr/

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με στοιχεία του 2021 και με βάση την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εθνικό Προφίλ Οδικής Ασφάλειας , η Ελλάδα είναι 6η από τις 27 χώρες της ΕΕ, όσον αφορά στους θανάτους από τροχαία, με 58 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους. Το 2021, στην Ελλάδα σκοτώθηκαν 624 πολίτες σε τροχαία ατυχήματα και τραυματίστηκαν σοβαρά 610, μεγάλο ποσοστό των οποίων οδηγούσαν δίτροχα, σε αστικούς δρόμους. Παράλληλα, παρουσιάζει χειρότερες επιδόσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους και στην οδήγηση με απόσπαση προσοχής από κινητά τηλέφωνα, ενώ η Ελλάδα διατηρεί από τους πιο γερασμένους στόλους οχημάτων στην ΕΕ.

Τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης στο “Driving Academy”, θα προσφέρουν στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού οδική και οδηγική εμπειρία, μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση αλλά και την ευκαιρία να διαπιστώσουν τις οδηγικές τους ικανότητες ή αδυναμίες, σε πρακτικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας πραγματικές δυσκολίες αποφυγής εμποδίων, βιώνοντας καταστάσεις, που στην πραγματικότητα οδηγούν σε σοβαρά ατυχήματα. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί ολοκληρώνουν τα μαθήματα, ως πιο συνετοί οδηγοί, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαία. Από τα μαθήματα δεν θα λείψει και η fun «διάσταση», καθώς μέρος της εμπειρίας περιλαμβάνει συναρπαστικά μαθήματα drifting!

Για περισσότερα από 140 χρόνια, η Continental είναι ένας από τους πρωτοπόρους οργανισμούς σε θέματα οδικής ασφάλειας παγκόσμια. εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η οδική ασφάλεια ξεκινά όταν τα ελαστικά αγγίξουν το έδαφος. Κατέχοντας κορυφαία εξειδίκευση στην κατασκευή ελαστικών, η Continental προσπαθεί να ενημερώσει τους οδηγούς για τα οφέλη της χρήσης ελαστικών υψηλής τεχνολογίας, όταν αυτά έχουν τη σωστή πίεση και βάθος πέλματος. Εκτός από τα καινοτόμα προϊόντα ελαστικών, η Continental έχει ήδη αναπτύξει σωτήριες για την ανθρώπινη ζωή τεχνολογίες που βρίσκονται εγκατεστημένες στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα, όπως το ABS, το ESC και το EBA.

Η Continental, πέρα από την κατασκευή ελαστικών και τεχνολογιών που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα οχήματα, υπόσχεται να δημιουργήσει επιπλέον προϋποθέσεις για την αειφόρο οδήγηση, μέσα από δράσεις εκπαίδευσης των οδηγών και βελτίωσης των οδηγικών συνθηκών, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που σχεδιάζουν τις υποδομές για μια ολιστικά βιώσιμη αυτοκίνηση στο μέλλον.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις