Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΑΑΔΕ: Από Δευτέρα οι νέες ενσωματώσεις ΔΟΥ σε Κέντρα Εξυπηρέτησης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

ΑΑΔΕ: Από Δευτέρα οι νέες ενσωματώσεις ΔΟΥ σε Κέντρα Εξυπηρέτησης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Ενσωματώνονται την Δευτέρα (8.7.2024) οι ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Κορωπίου, Παλλήνης, ΦΑΕ Αθηνών και ΦΑΕ Πειραιά στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής και οι ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ Θεσσαλονίκης, Δ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης στο ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, συνεχίζεται ο οργανωτικός μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ με λειτουργία νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης στην Αττική και ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων στις κεντρικές φορολογικές υπηρεσίες ΚΕΦΟΔΕ Αττικής και ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης.

Οι εξελισσόμενες μεταρρυθμίσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΑΔΕ για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των φορολογούμενων.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 8/7:

1. Mεταφέρονται στο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής οι αρμοδιότητες φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου καθώς και εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων από τις ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Κορωπίου, Παλλήνης, ΦΑΕ Αθηνών και ΦΑΕ Πειραιά.

Για θέματα που εμπίπτουν στις παραπάνω αρμοδιότητες, οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΔΕ Αττικής, στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές myAADEapp.

  • Ενόψει των παραπάνω αλλαγών, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:
    την Παρασκευή 5/7 από τις 14:30, παύουν να είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές «Τα Αιτήματα μου» και «Τα Ραντεβού μου» για τους φορολογούμενους των ΔΟΥ ΙΓ Αθηνών, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Κορωπίου, Παλλήνης, ΦΑΕ Αθηνών και ΦΑΕ Πειραιά,
  • τη Δευτέρα 8/7 από τις 11:00, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» με τις νεοσύστατες 3η, 5η, 6η, 7η Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης και 1η και 2η Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης ΑΕ.

2. Αρχίζει η λειτουργία των νέων Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης Αττικής, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Επισημαίνεται ότι στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης παρέχονται υπηρεσίες:

  • παραλαβής κλειδαρίθμου και ΑΦΜ (για τις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι επιλέγουν την ταυτοποίηση με αυτοπρόσωπη παρουσία),
  • εξυπηρέτησης/καθοδήγησης των φορολογούμενων στη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ,
  • διαχείρισης θεμάτων σχετικά με την ακινησία των οχημάτων (επιβατικών και δίκυκλων ΙΧ), όπως παραλαβή δήλωσης ακινησίας σε περίπτωση οχημάτων αποβιωσάντων, άρση ακινησίας, διαβίβαση άδειας και πινακίδων για διαγραφή οχημάτων, καταχώρηση αναγκαστικών ακινησιών,
  • υποβολής αιτήματος, εκ μέρους του φορολογούμενου, στην πλατφόρμα «Τα αιτήματά μου», κατόπιν ταυτοποίησης και έγγραφης συναίνεσής του.

Η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων στις Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης θα γίνεται με:

  • ραντεβού, που θα κλείνουν ψηφιακά στην εφαρμογή «Τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές myAADEapp,
  • φυσική παρουσία.

3. Oλοκληρώνεται το Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Θεσσαλονίκης με μεταφορά αρμοδιοτήτων των Τμημάτων Εσόδων και Δικαστικού & Νομικής Υποστήριξης και των υπόλοιπων ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ Θεσσαλονίκης, Δ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, του νομού Θεσσαλονίκης.

Από την Παρασκευή 5/7, στις 14:30, οι παραπάνω ΔΟΥ παύουν να είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», για υποθέσεις Εσόδων και Δικαστικού, και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται ψηφιακά, από το ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης, στις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή μέσω της εφαρμογής για κινητές συσκευές myAADEapp.

Ενόψει των παραπάνω αλλαγών, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Το Σάββατο 6/7 στις 23:00, θα κλείσει η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε9 ετών 2014-2024 για τις ΔΟΥ Λαγκαδά, Αμπελοκήπων, Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ζ Θεσσαλονίκης, Δ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
  • Την Κυριακή 7/7 από τις 18:00, δεν θα είναι διαθέσιμες για τις ΔΟΥ Λαγκαδά, Αμπελοκήπων, Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ζ Θεσσαλονίκης, Δ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, Λοιπών και έμμεσων φόρων, η πλατφόρμα myPROPERTY, οι ρυθμίσεις οφειλών, Εισφοράς Συναλλάγματος, Τέλους Διαμονής, Παρεπιδημούντων και Ακαθαρίστων Εσόδων, Φόρου Εισοδήματος ΝΠ, Παρακρατούμενων Φόρων, Πλοίων Β’ Κατηγορίας, οι ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω myAADE και η Βεβαίωση από Φορείς μέσω διαλειτουργικότητας.
  • Στο διάστημα μεταξύ Κυριακής 7/7 στις 23:30 και Δευτέρας 8/7 στις 00:30 δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος ΦΠ για τις ΔΟΥ Καλαμαριάς, Ζ Θεσσαλονίκης, Δ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης και ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
  • Όλες οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες τη Δευτέρα 8/7 στις 11:00.
    Επισημαίνεται ότι για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα ανωτέρω, οι φορολογούμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ, στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις