Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τζο Μπάιντεν: Η νέα επική γκάφα – «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Τζο Μπάιντεν: Η νέα επική γκάφα – «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»
Φωτογραφία: Reuters

Ντόμινο θυμίζουν οι γκάφες τις οποίες κάνει ο Τζο Μπάιντεν, με τη μία να είναι…καλύτερη από την άλλη.

Αυτή τη φορά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν το τερμάτισε λέγοντας πως είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», θέλοντας να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι εξακολουθεί να είναι ικανός να ηγηθεί.

Ο 81χρονος πρόεδρος έκανε το λεκτικό ολίσθημα καθώς πάσχιζε να βρει τη σωστή διατύπωση, ενώ έδινε συνέντευξη χθες Πέμπτη (04.07.2024) στον ραδιοφωνικό σταθμό WURD της Φιλαδέλφειας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, μια εβδομάδα μετά την αποτυχημένη του εμφάνιση στο ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε ότι υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και στη συνέχεια επέλεξε την Καμάλα Χάρις ως δική του.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα, που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο», είπε στην οικοδέσποινα, Άντρεα Λόουλ-Σάντερς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μπάιντεν καυχήθηκε ότι διόρισε την πρώτη μαύρη γυναίκα, την Κέτανι Μπράουν Τζάκσον, στο Ανώτατο Δικαστήριο και ότι επέλεξε επίσης την πρώτη μαύρη γυναίκα για αντιπρόεδρο.

Το λεκτικό στραβοπάτημα, είναι μόνο ένα από τα πολλά που έκανε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης – η οποία αποσκοπούσε στο να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους ότι η πανωλεθρία του στο ντιμπέιτ ήταν απλώς μια κακή βραδιά.

Κάποια στιγμή, έκανε τον παράξενο ισχυρισμό ότι ήταν ο «πρώτος πρόεδρος που εξελέγη στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όταν ήμουν παιδί».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι κατανοούσε τον αγώνα των μαύρων για εκπροσώπηση – επειδή δεν πίστευε ότι οι καθολικοί μπορούσαν να γίνουν πρόεδροι πριν από την εκλογή του Τζον Φ. Κένεντι πριν από έξι και πλέον δεκαετίες.

Παρόλα αυτά, ο Ammar Moussa, εκπρόσωπος της εκστρατείας επανεκλογής του Biden, εριξε το ανάθεμα στα ΜΜΕ: «Αυτό είναι παράλογο», έγραψε ο Moussa στο Twitter.

«Ήταν απολύτως σαφές τι εννοούσε ο πρόεδρος. Αυτό θα θεωρούνταν ένα απολύτως φυσιολογικό σχήμα λόγου για οποιοδήποτε άλλο άτομο στην Αμερική και σίγουρα ήταν φυσιολογικό για τον Τζο Μπάιντεν…».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις