Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Βρετανίας – Η πρόταση γάμου στη Σαντορίνη

Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία της Βρετανίας – Η πρόταση γάμου στη Σαντορίνη

Ο Κιρ Στάρμερ μπορεί να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στη Βρετανία και ο άνθρωπος που κατάφερε να επαναφέρει τους Εργατικούς στην εξουσία μετά από 14 χρόνια «ανομβρίας» ωστόσο τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην σύζυγό του Βικτώρια. 

Κι αυτό, γιατί η Βικτώρια Στάρμερ σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και μεγάλο μέρος της θητείας του συζύγου της Κιρ Στάρμερ ως ηγέτη των Εργατικών, χαμηλό προφίλ.

Εκτός από τις εμφανίσεις σε συνέδρια των Εργατικών και σε μια συναυλία της Taylor Swift, η Lady Starmer, το γένος Victoria Alexander, προσπάθησε να αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Όπως είχε εξηγήσει ο Σερ Κιρ Στάρμερ σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη οι βασικές αιτίες ήταν δυο: η πρώτη ότι δουλεύει σκληρά ως δικηγόρος αλλά και ότι το μεγαλύτερο παιδί τους έδινε εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο. 

«Πήραμε την απόφαση ότι παρότι ήμουν έξω σε περιοδείες θέλαμε να δημιουργήσουμε το περιβάλλον όπου το παιδί θα μπορούσε να μελετήσει ήρεμα υπό κανονικές συνθήκες». Όμως, τώρα η Lady Starmer μπορεί να δυσκολευτεί να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η άσχημη πρώτη εντύπωση  

Γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εκείνος, δεν ήταν ακόμα πολιτικός αλλά δικηγόρος. Και βρέθηκαν να εργάζονται στην ίδια υπόθεση. Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο Κιρ Στάρμερ είχε αναλάβει μια υπόθεση και θα κέρδιζε μόνο αν τα έγγραφα που θα είχε στα χέρια του ήταν ακριβή.  «Ρώτησα την ομάδα ποιος συνέταξε αυτά τα έγγραφα, είπαν μια γυναίκα που ονομάζεται Βικτώρια, οπότε είπα “ας την βάλουμε στην ομάδα”».

Αυτή η πρώτη τους επαφή όμως δεν άφησε τόσο καλές εντυπώσεις στην Βικτώρια γιατί τον θεώρησε υπερόπτη.  Ωστόσο, όταν γνωρίστηκαν καλύτερα η σχέση τους προχώρησε μετά από ένα πρώτο ραντεβού στην παμπ Lord Stanley στο Camden του βόρειου Λονδίνου. Ο Κιρ Στάρμερ περιγράφει την σύζυγό του ως «γειωμένη, αυθάδη, αστεία, στο δρόμο – και εντελώς πανέμορφη επίσης».

Η πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Η πρόταση γάμου έγινε σε διακοπές στην Ελλάδα το 2004 και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη. Ο Κιρ το αποφάσισε εκείνη την στιγμή και εκείνη έκπληκτη τον ρώτησε: «Δεν θα χρειαστούμε ένα δαχτυλίδι, Κιρ;»

Παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα το 2007 στο κτήμα Fennes στο Έσσεξ, υπό το αγαπημένο του Κιρ Στάρμερ Κοντσέρτο για πιάνο αρ.5 του Μπετόβεν, 2ο μέρος. Την θεωρεί τον  βράχο του και μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά τα οποία αποφεύγουν όσο τίποτα να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Λαίδη Στάρμερ μεγάλωσε στο βόρειο Λονδίνο, όχι μακριά από εκεί που ζει σήμερα με την οικογένειά της. Φοίτησε στο Channing School πριν σπουδάσει νομικά και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Ενώ ήταν εκεί, ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και έγινε πρόεδρος της φοιτητικής ένωσης το 1994.

Η λαίδη Στάρμερ εργάζεται στον τομέα της επαγγελματικής υγείας για το βρετανικό ΕΣΥ – κάτι στο οποίο ο σύζυγός της έχει αναφερθεί συχνά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ηγέτης των Εργατικών. Λέει ότι του δίνει μια εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας.

Μιλώντας στους Times τον Μάιο, ο σερ Κιρ είπε ότι η σύζυγός του σκόπευε να κρατήσει τη δουλειά της αν κέρδιζε τις εκλογές. «Θα συνεχίσει οπωσδήποτε να δουλεύει, το θέλει και το λατρεύει», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις