Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Όλγα Γεροβασίλη: «Όποιος λέει την γνώμη του δεν λειτουργεί ως υπονομευτής»

Όλγα Γεροβασίλη: «Όποιος λέει την γνώμη του δεν λειτουργεί ως υπονομευτής»

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη άφησε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της «καυτής» συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο (06.07.24).

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΚΕ έστειλε μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη πως «όποιος λέει τη γνώμη του, δεν είναι υπονομευτής».

«Να συμφωνήσουμε ότι  όποιος λέει την γνώμη του δεν λειτουργεί ως υπονομευτής . Και τα τρολ του διαδικτύου κάνουν κακό στον πρόεδρο και στο κόμμα», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει από την κοινωνία το αίτημα  να υπάρξει συνεργασία με τις άλαλες προοδευτικές δυνάμεις . Δεν μίλησε κανείς για ρευστοποίηση. Οι αναρτήσεις στο facebook δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις. Είναι αναλύσεις, γνώμες», σημείωσε.

Σχετικά δε με τις εκλογές, τόνισε πως «δεν λειτουργήσαμε συλλογικά σαν κόμμα. Εγώ ήμουνα πάντα υπέρ των αλλαγών και κάποιες τις οποίες αποφασίσαμε το 2019. Δεν προχώρησαν όπως θέλαμε».

«Ο μεγάλος κερδισμένος των ευρωεκλογών ήταν η αποχή. Δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση. Όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλιάδες», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με την Όλγα Γερεοβασίλη, «είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι κοινωνική απαίτηση και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτή. Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση».

Και πρόσθεσε: «Η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος. Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής.

Όλες και όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη. Στη βάση.

Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας. Με το εσωτερικό δημοψήφισμα».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις