Δευτέρα, 29 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Γκάζι: Συνελήφθη «μπράβος» νυχτερινού καταστήματος που χτύπησε αυτοκίνητο με γκλοπ

Γκάζι: Συνελήφθη «μπράβος» νυχτερινού καταστήματος που χτύπησε αυτοκίνητο με γκλοπ
Στιγμιότυπο από τους ελέγχους - Πηγή φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

Συλλήψεις στο Γκάζι σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. «Μπράβος» χτύπησε αυτοκίνητο με γκλοπ και έσπευσε να κρυφτεί στο κατάστημα που εργαζόταν.

Συνολικά έγιναν 6 συλλήψεις στην αστυνομική επιχείρηση στο Γκάζι, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (05-07-2024) και ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα για την πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας. Ξεχωρίζει η σύλληψη «μπράβου» νυχτερινού κέντρου, που καταγράφηκε να επιτίθεται σε αυτοκίνητο με γκλοπ, πριν επιστρέψει στο κατάστημα που εργαζόταν. Οι αστυνομικοί ανέλυσαν το βίντεο που αναρτήθηκε σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και έφτασαν στα ίχνη του.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση, μετά από αναζήτηση και εξακρίβωση στοιχείων, τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν στην είσοδο του νυχτερινού καταστήματος και εντός του αυτοκινήτου του βρήκαν και κατέσχεσαν το επίμαχο πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδα. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησε το στόμα του κλειστό, όταν ρωτήθηκε για τα αίτια της επίθεσης.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, του Τμήματος Εκβιαστών, της Κρατικής Ασφάλειας, Ο.Π.Κ.Ε. και της Ειδικής Ομάδας Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας και Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.  

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχων Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Ειδικής Ομάδας Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναπτύχθηκαν σε δρόμους εισόδου και εξόδου στην περιοχή, πραγματοποιώντας παράλληλα διεξοδικούς ελέγχους τροχονομικής φύσεως και έρευνες στα ελεγχόμενα άτομα και οχήματα. 

Επιπλέον, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εκβιαστών πραγματοποίησαν από κοινού ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ-εστιατόρια και καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, με σκοπό τη νόμιμη λειτουργία τους, όσο και την αναζήτηση ατόμων που τυχόν εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβίασης.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης όπου καταγράφηκαν 205 έλεγχοι,προέκυψαν:

  • Σύλληψη 6 ατόμων από τα κέντρα διασκέδασης για παράβαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και βεβαίωση αντίστοιχων παραβάσεων στα καταστήματα
  • 314 τροχονονομικές παραβάσεις για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, άδειας οδήγησης, μη συνετή οδήγηση, για ζώνη ασφαλείας, κράνος, για μη ορατές πινακίδες, φιμέ τζάμια και λοιπά
  • Αφαιρέθηκαν 84 άδειες κυκλοφορίας, 60 άδειες ικανότητας οδήγησης και 11 πινακίδες
  • Ακινητοποίηση πλήθος οχημάτων τα οποία μεταφέρθηκαν με γερανό

.ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις