Κυριακή, 7 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Βασίλης Σπανούλης μετά το Ελλάδα – Σλοβενία: «Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα»

Βασίλης Σπανούλης μετά το Ελλάδα – Σλοβενία: «Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα»
Eurokinissi

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την επιβλητική νίκη της Εθνικής μπάσκετ απέναντι στη Σλοβενία, στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά αλλά και τη “χημεία” που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα.

Ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στη σωστή νοοτροπία και κουλτούρα που έχει δείξει μέχρι στιγμής Εθνική μπάσκετ, παρά το μικρό διάστημα προετοιμασίας, αποθεώνοντας τους διεθνείς για την εμφάνισή τους κόντρα στη Σλοβενία.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για την επιβλητική νίκη επί της Σλοβενίας και αν περίμενε τέτοια εμφάνιση: «Θα το πω τώρα που κερδίσαμε. Ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω με τιμή και περηφάνια την πατρίδα μου. Ήρθα να βάλω την κουλτούρα. Αυτό είναι το σημαντικό, η νοοτροπία και η κουλτούρα. Θα δούμε πότε θα έρθουν τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που βλέπω σε τόσο σύντομο διάστημα.

Για την αμυντική νοοτροπία της «γαλανόλευκης»: «Έχουμε πει πως όλα αρχίζουν από την άμυνα. Οι παίκτες πρόσεξαν την τακτική και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για το αν περίμενε οι παίκτες να αφομοιώσουν τόσο γρήγορα τη φιλοσοφία του: «Το περίμενα, ναι. Έχουν εξαιρετικό ΙQ, είναι περήφανοι και θέλουν πολύ να πετύχουν».

Για το πλάνο απέναντι στη Σλοβενία: «Θέλαμε να βγάλουμε τον Ντόντσιτς εκτός παιχνιδιού και να έχουμε τον Γιάννη στην μπάλα. Όλα τα παιδιά που ήταν πάνω του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Από την άμυνα βγαίνει και η επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι το τι δίνει ο καθένας στην ομάδα και ας μην γράφεται στη στατιστική, όπως αυτά που έκανε ο Παπαγιάννης. Θέλω να έχουμε ένα καλό σύνολο με χημεία, ρόλους και να παίζει μόνο για την νίκη».

Για τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά: «Και τώρα τελικός. Περιμένουμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε και να ετοιμαστούμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις