Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ηλεία με επίκεντρο την Ανδραβίδα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ηλεία με επίκεντρο την Ανδραβίδα

Ο σεισμός στην Ηλεία είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε όλο το νομό. Σημειώθηκε στις 20:34 και το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα από την Ανδραβίδα.

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ηλεία, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα νότια της Κυλλήνης και 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 14,1 χιλιόμετρα όπως έδειξε η μέτρηση. Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, χωρίς να έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν ψύχραιμα παρά την ένταση του σεισμού από το σχετικά μικρό εστιακό βάθος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγήτη Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, που μίλησε στην ΕΡΤ, μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου του 2024, είχε σημειωθεί σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο ανατολικά των Στροφάδων που είχε ταρακουνήσει και τότε την Ηλεία. Είχε προηγηθεί, ένα λεπτό νωρίτερα, ασθενέστερη δόνηση 4,3 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε εκείνους τους σεισμούς και στον εγκέλαδο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (06-07-2024).

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει προβλήματα και ζημιές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις